Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla s'uneix per conscienciar sobre l'autisme
Silla s'uneix per conscienciar sobre l'autisme
03/04/2017
Silla s'uneix per conscienciar sobre l'autisme
En aquesta celebració es van realitzar activitats infantils de globoflèxia i pintacares, entre d'altres, i es tractà d'explicar en què consisteix l'autisme i com afecta els xiquets i les seues famílies.
20170330_184130
DSC09230-1
20170330_185820

Coincidint amb el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, les famílies de xiquets i xiquetes que pateixen autisme al municipi de Silla es van reunir el passat 30 de març a la plaça del Poble per a celebrar un acte de conscienciació sota el lema: “Unim forces, trenquem barreres”. En aquesta celebració es van realitzar activitats infantils de globoflèxia i pintacares, entre d’altres, i es tractà d’explicar en què consisteix l’autisme i com afecta els xiquets i les seues famílies.

A Silla, hi ha 15 xiquets i xiquetes d’entre 2 i 12 anys diagnosticats amb aquest trastorn neurològic que afecta el llenguatge i la manera d’expressar-se, cosa que pot provocar problemes socials i de conducta  significatius. Les seues famílies han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Silla, per mitjà de la Regidoria d’Educació i Infància, per a realitzar aquest acte que pretén donar veu als xiquets i xiquetes amb autisme i aconseguir que puguen exercir els seus drets, promovent que siguen una part activa i igualitària de la nostra població. Raquel Sánchez, regidora d’Educació i Infància, ha manifestat el seu compromís amb les famílies afectades en conscienciar i visibilitzar l’autisme, així com en la gestió d’activitats i recursos per a la inclusió educativa i de temps lliure d’aquests xiquets i xiquetes.

Desenes de veïns i veïnes de Silla es van unir a les famílies que van llegir un manifest demanant trencar les barreres que les persones amb autisme i familiars es troben en el dia a dia, facilitant els seus drets bàsics en sanitat, educació i temps lliure perquè poden ser part activa a Silla. 
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167