Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El CEIP Lluís Vives visita la Torre Musulmana i el museu MARS
El CEIP Lluís Vives visita la Torre Musulmana i el museu MARS
31/03/2017
El CEIP Lluís Vives visita la Torre Musulmana i el museu MARS
L'activitat està emmarcada en un nou projecte educatiu arrelat a l'entorn, innovador, plurilingüe i inclusiu
IMG_0510
IMG_0503
IMG_0505
IMG_0506
IMG_0507
IMG_0508
IMG_0509

Escolars del CEIP Lluís Vives han aprés els orígens de Silla a través de la visita a la Torre Musulmana i el Museu d’Arqueologia (MARS). L’objectiu de l’activitat és conéixer i explorar l’entorn més immediat per ensenyar als xiquets i les xiquetes com és ara Silla i com era en el passat a través dels seus edificis i espais històrics. La visita organitzada per l’escola s’emmarca dins del nou projecte educatiu del centre Lluís Vives. 

 

En paraules del director del CEIP Lluís Vives, Xavier Madramany, aquesta activitat forma part del projecte de l’escola, «una escola fidel al seu poble a les seues tradicions, sensible a l'entorn, que prepara el seu alumnat perquè participe activament en les diverses manifestacions culturals, esportives, artístiques i cíviques de la població i es comprometen a treballar per una millora de la societat; totalment oberta a l’entorn».

 

A més, el projecte educatiu del CEIP Lluís Vives, impulsat per Xavier Madramany (director), Amparo de Fez (cap d’Estudis) i Núria Jerez (secretària), està centrat en donar les eines suficients perquè l’alumnat siga capaç per ells mateixos d'aprendre a aprendre i incremente contínuament el nivell dels seus coneixements, desenvolupe les seues capacitats i competències. Al mateix temps, l’escola Lluís Vives ha introduït durant aquest curs diverses vies de participació de les famílies, a través de col·laboracions en l’aula i altres vies d’expressió i comunicació mitjançant l’aplicació mòbil i els blogs d’aula creats per acostar l’escola a casa i tindre contacte i interacció amb mares i pares. «Es tracta d’aplicar les noves formes d’ensenyar i relacionar-nos a través de la innovació», com destaca l’equip directiu.

Respecte de l’aprenentatge de llengües, el CEIP Lluís Vives implanta el proper curs 2017-2018 el nivell Avançat 1 de Plurilingüisme perquè l’objectiu de l’escola és potenciar les situacions comunicatives en valencià, castellà i anglés com a llengües vehiculars.

La inclusió educativa i l’atenció a la diversitat és un altre eix molt important de l’escola.  Per això, el centre educatiu compta amb un equip docent molt implicat i amb tots els serveis pedagògics necessaris (Audició i Llenguatge, Psicologia i Pedagogia Terapèutica en plantilla i a temps complet). 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167