Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > JOVES VOLUNTARIS NETEGEN L'ALBUFERA
JOVES VOLUNTARIS NETEGEN L'ALBUFERA
30/03/2017
JOVES VOLUNTARIS NETEGEN L'ALBUFERA
Activitat dintre de la campanya Horta Neta
Neteja Albufera 2017
Neteja Albufera 2017
Neteja Albufera 2017
Neteja Albufera 2017
Neteja Albufera 2017
Neteja Albufera 2017

El passat dissabte 25 de març al voltant de 52 voluntaris varem realitzar la neteja de l’Albufera, activitat dintre de la campanya Horta Neta coordinada per l’Ajuntament de Silla i organitzada per la Xarxa Joves.net. Aquesta jornada va ser tot un èxit de participació juvenil, ja que joves de diferents col·lectius ara com Connecta Jove i el Moviment Escolta es va reunir al voltant d’una acció de sensibilització i neteja.

 

L’Albufera és el parc natural europeu que més prop està d’una capital; açò i els barrancs que hi desemboquen fan que els residus sòlids es queden aturats a les seues mates. En aquestes jornades de neteja ens aproparem a les mates des de les barques per tal de netejar i classificar els residus, tot i complint les normes del Parc Natural.

 

Als voluntaris se’ls va proporcionar aigua i fruits secs, guants, sacs i totes les ferramentes necessàries per a la neteja junt amb una carpeta per poder censar el fem que es trau.

 

L’activitat va començar a les 10 del matí al Port de Silla i amb un passeig en barca, es va apropar a les mates i als canyissos per tal de treure aquelles deixalles que es trobaven a la superficie.

 

Una vegada finalitzada la neteja els diversos grups classificaren  tota la brutícia treta. Un total de 14 borses de resíduus de  plàstic, 6 de vidre i 3 de productes tòxics. A més d’una cadira, una roda i un poal.

 

L’activitat s’emmarca dintre de la programació “Horta neta”, activitats per a joves de coneixement, millora i conservació del media ambient de la Xarxa Joves.net.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167