Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Concentració festiva el 30 de Març a Silla per commemorar el ‘Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme'
Concentració festiva el 30 de Març a Silla per commemorar el ‘Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme'
29/03/2017
Concentració festiva el 30 de Març a Silla per commemorar el ‘Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme'
Les famílies amb fills i filles autistes i la Regidoria d'Infància organitzen una vesprada lúdica el pròxim dijous per visibilitzar i conscienciar sobre la prevalènça de l'autisme en Silla
dia mundial de consciencia sobre l'autisme

L'any 2007 l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), molt preocupada per la prevalença de l’autisme en totes les regions del món, va declarar per unanimitat el 2 d'abril com a Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme.

A Silla també ens unim per conscienciar sobre l’autisme i donar veu a molts xiquets i xiquetes que encara no la tenen. En particular al nostre poble hi ha una prevalença de l’autisme en la infància. A través de l'Equip de Pediatria, el Gabinet Psicopedagògic Municipal, Centres Educatius i Escoletes atenem a 15 infants d’entre 2 i 12 anys amb diagnòstic d’autisme i/o amb trets TEA en procés de diagnòstic. 

 

Les seues famílies s’han unit per visibilitzar i conscienciar sobre l'autisme. Volen una vida per als seus fills i filles basada en la inclusió i la tolerància i per això, volen exposar que, amb comprensió  i respecte, poden ajudar als xiquets i les xiquetes autistes a ser iguals i a formar part de la vida del poble.

Per començar el camí,  les famílies amb fills i filles amb TEA ens han demanat col·laboració a l’Ajuntament de Silla per organitzar diverses activitats com la natació o l’esport inclusiu o l’accés a recursos educatius especialitzats. Com s’acosta la data clau -el dia  2 d'abril- commemorem el “Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme” amb el lema: “Unim forces, trenquem barreres”.


El dia 30 de Març a les 18.30 hores tindrà lloc un acte públic, organitzat per la Regidoria d’Infància i Igualtat i les famílies, a l’Ajuntament de Silla i la Plaça del Poble. Es llegirà un manifest i es faran 
activitats infantils diverses com globoflexia amb globus blaus, pintacares i paracaigudes, entre 
d’altres.  

Vos esperem a totes i a tots. Si vos bé de gust podeu portar un complement o vestit blau; color que ens representa. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167