Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Formació per a la gent major en TIC
Formació per a la gent major en TIC
27/03/2017
Formació per a la gent major en TIC
L´Ajuntament de Silla junt amb la Fundació Esplai i la Fundació Vodafone Espanya promouen l'ús del mòbil entre les persones majors
logo fundacion esplai vertical
fundacio vodafone españa

L´Ajuntament de Silla junt amb la Fundació Esplai i la Fundació Vodafone Espanya promouen l'ús del mòbil entre les persones majors.

El 28 de març iniciem la segona edició del projecte “Mayores Apptivados ”,  iniciativa que ofereix a persones de més de 55 anys l'oportunitat de participar en una experiència formativa centrada en les possibilitats que ofereixen els telèfons intel·ligents i Internet.

Des de març i fins a meitat del mes de maig del 2017, 60 persones participaran en tallers que els capacitaran per a l'ús dels seus dispositius mòbils: smartphones o tabletas. La primera edició del programa, que es va realitzar en 2015/2016, va arribar a més de 150 participants.

 Els principals objectius que perseguim les organitzacions impulsores d'aquesta iniciativa, Fundació Esplai i Fundació Vodafone Espanya junt amb l´Ajuntament de Silla, són: d'una banda, mostrar les possibilitats que els actuals telèfons intel·ligents ofereixen en relació als serveis d'Internet i, per un altre, millorar la qualitat de vida de les persones majors potenciant la seua autonomia, diversificant el seu oci i augmentant les seues capacitats comunicatives, tot açò a través de l'ús de dispositius mòbils digitals.


L´Ajuntament de Silla realitzará 4 tallers, amb 15 participants cadascun d´ells, amb una durada de 6 hores. Dos dinamitzadors estaran al càrrec de cada grup i utilitzaran una metodologia pràctica basada en el bring your own device, “porta el teu propi dispositiu”, d'aquesta forma cada participant aprendran amb les eines que usa en el seu moment a dia. Els materials utilitzats en les formacions seran:  guies en paper “Com utilitzar els nous telèfons mòbils?” de Fundació Vodafone, tutorials en vídeo de Fundació Vodafone para mòbils Android i IOS accessibles des de la web http://www.fundacionvodafoneconlosmayores.com/curso-movil- i la “Guia per a la formació en competències digitals de persones majors” de Fundació Esplai.

La Fundació Vodafone Espanya és una institució sense ànim de lucre que contribueix a l'impuls de la innovació i la utilització de les TIC per a millorar la qualitat de vida de les persones i, especialment, facilitar la integració social de col·lectius vulnerables. Entre altres activitats, participa en projectes d'innovació tecnològica nacionals i europeus, dirigits a investigar noves aplicacions de les comunicacions mòbils que faciliten la vida a persones depenents i majors. És promotora i patrocinadora de diversos programes de formació amb diverses Universitats espanyoles dirigits a la recerca i l'excel·lència docent en les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. Aquesta institució té a més altres objectius, com són la difusió de les telecomunicacions en la societat a través de publicacions, cursos i seminarios.www.fundacionvodafone.es

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167