Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla avança en l'ensenyament plurilingüe a les escoles i instituts
Silla avança en l'ensenyament plurilingüe a les escoles i instituts
22/03/2017
Silla avança en l'ensenyament plurilingüe a les escoles i instituts
Tots els centres educatius públics implanten el nivell avançat 1 que garanteix l'aprenentatge del castellà, del valencià i de l'anglés

Els consells escolars dels vuit centres educatius públics de Silla han apostat per avançar en els seus projectes lingüístics de centre. Així ho han decidit per majoria de dos terços les famílies i docents del CEIP Verge dels Desemparats, CEIP el Patí, CEIP Lluís Vives, CEIP Reis Catòlics, CEIP Verge dels Desemparats, CEIP Sant Roc i IES Enric Valor i IES Sanchis Guarner. El proper curs 2017-2018 arranca el Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic, en el nivell  avançat 1 a tots el centres públics del municipi en Infantil i Primària. El CC Sagrada Familia s’ha decidit pel nivell Intermedi 2. Així s’amplien les hores vehiculars en anglés, en valencià i en castellà en assignatures no lingüístiques i s’introdueixen elements de reforç de competència oral. Cal assenyalar que el nou model plurilingüe s'estructura en tres nivells Bàsic (I i II), Intermedi (I i II) i Avançat (I i II) i Silla s’ha situat en el nivell avançat 1.

La regidora d’Educació, Raquel Sánchez, ha felicitat a tots els representants dels consells escolars de centre, famílies i docents per decidir avançar en l’ensenyament plurilingüe als centres educatius del municipi i ha destacat que “el nou programa de plurilingüisme real garanteix a l'alumnat més anglés i un domini efectiu del valencià i del castellà”.

“Des de l’Ajuntament volem agrair la implicació de les famílies, del professorat i l’acord unànime dels equips directius per contribuir a fer realitat el nou model centrat a garantir una educació en llengües òptima per als nostres xiquets i xiquetes, sempre acompanyada per una bona formació del professorat”, ha destacat Raquel Sánchez.

 

Formació del professorat

La Conselleria va donar a conéixer, fa uns dies, les primeres mesures del Pla de xoc de formació del professorat que està dissenyant per acompanyar els docents en l'aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic. El professorat podrà iniciar les inscripcions a les EOI al final de març mitjançant els centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE). D'aquesta manera, s'han reservat 5.260 places de formació en anglés i 1.540 en valencià. Les modalitats són de cursos presencials, cursos en línia mitjançant aules virtuals i cursos d'habilitats orals. 

 

La nova àrea de Competència Comunicativa Oral en anglés

El model compta amb sessions orals de lliure configuració mitjançant una àrea anomenada Competència Comunicativa Oral que s'impartirà en qualsevol de les dues llengües oficials i en anglés, segons el nivell.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167