Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Silla instal•larà contenidors d'oli
L'Ajuntament de Silla instal•larà contenidors d'oli
23/03/2017
L'Ajuntament de Silla instal•larà contenidors d'oli
El conveni signat permetrà la instal•lació de contenidors d'oli de cuina usat d'origen domèstic al municipi.
DSC09149
DSC09143

L’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, es va reunir ahir amb els responsables de Texlimca, Juan Carlos Aranda i Pedro Francisco Andrés, per a signar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Silla i l’empresa valenciana. Aquest conveni permetrà la instal·lació de contenidors d’oli de cuina usat d’origen domèstic al municipi. 

El dimarts 28 de març arribaran els 7 contenidors, identificats per un disseny exclusiu i logotip oficial, on els ciutadans i ciutadanes podran depositar, de manera voluntària i desinteressada, l’oli usat d’origen domèstic. L’oli serà gestionat i tractat de manera adequada i respectuosa amb el medi ambient per a ser destinat a un nou ús, pricipalment, com a matèria primera en la producció de biodièsel.


Amb la instal·lació d’aquestos contenidors, l’Ajuntament vol facilitar a la ciutadania un servei públic i proporcionar un lloc on deixar aquest tipus de residus que suposarà importants beneficis ambientals  com la reducció de la contaminació en la xarxa de sanejament municipal, la reducció de la quantitat de residus a gestionar en els contenidors de recollida domiciliària o l’aprofitament com a subproductes per produir altres productes (biocarburants, sabons...) entre d’altres efectes ambientals positius, segons comenta l’alcalde Vicente Zaragozá.


L’empresa Texlimca es farà responsable de la instal·lació i el manteniment dels contenidors així com de buidar-los i traslladar el contingut per al seu tractament. Tot això es realitzarà sense cost per l’Ajuntament a qui se cediran part dels recursos econòmics obtinguts de la valoració del contingut dels contenidors instal·lats a Silla. A més, Texlimca també realitzarà campanyes gratuïtes de sensibilitat mediambiental als centres educatius del municipi.


Els set contenidors d’oli es podran trobar dins del nucli urbà de Silla, al costat dels ja instal·lats per a la recollida de residus tèxtils. Concretament la ubicació dels contenidors serà: c/ de les Riberes, c/ d’Ausiàs March, plaça de la Senyoria, c/ de Tomàs i Valiente, c/ de Pere el Gran, plaça del Mercat Vell i plaça d’Espanya / Reis Catòlics.


A banda d’aquests contenidors d’oli usat de cuina d’origen domèstic, el pròxim divendres 24 de març també s’instal·laran 11 nous contenidors de vidre per part d’Ecovidrio. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167