Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La comissió fallera Reis Catòlics de Silla dóna el seu ninot indultat a l'Ajuntament
La comissió fallera Reis Catòlics de Silla dóna el seu ninot indultat a l'Ajuntament
23/03/2017
La comissió fallera Reis Catòlics de Silla dóna el seu ninot indultat a l'Ajuntament
La guanyadora del premi al ninot indultat en les falles de 2017 de Silla ha donat el ninot a l'Ajuntament de Silla perquè siga exposat en un edifici municipal.
DSC_0320
DSC_0335
DSC_0339

La figura és la representació d’una parella ballant la Dansa dels Porrots, el ball tradicional de la localitat de Silla que ha iniciat els tràmits per sol·licitar la seua declaració com a Bé d’Interés Cultural Immaterial.

El passat divendres es van reunir als peus de la Falla, l’alcalde, Vicente Zaragozá; el regidor de Cultura, Valentín Mateos; el president de la Comissió Reis Catòlics, Rafael Gutiérrez, i el president de l’associació cultural Dansa dels Porrots, Abelard Hernández, per anunciar la decisió sobre el destí del ninot indultat. Tant el regidor com l’alcalde han volgut agrair el detall de la comissió i han assegurat que li trobaran un lloc visible en algun edifici municipal fins que l’associació cultural Dansa dels Porrots tinga el seu local propi. Per la seua part, el president de l’associació, Abelard Hernández, ha declarat en l’acte que està molt content i ha rebut molts comentaris de veïns i veïnes sobre el ninot i li han demanat que la figura siga exposada.

Aquest ninot s’ha pogut veure en imatges de mitjans de comunicació per tot el país i dóna un gran suport a la Dansa dels Porrots en un moment molt important en què s’està sol·licitant la seua declaració com a BIC. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167