Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Silla presenta el seu Pla d'igualtat
L'Ajuntament de Silla presenta el seu Pla d'igualtat
09/03/2017
L'Ajuntament de Silla presenta el seu Pla d'igualtat
Juntament amb el Pla d'igualtat, l'Ajuntament de Silla presenta la campanya «Valencià per la igualtat», primera acció que es posarà en marxa referent a aquest Pla.
Arxius Associats
Presentació Pla Igualtat
Presentació Pla Igualtat

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, el 8 de Març, l’Ajuntament de Silla ha presentat a tota la seua plantilla el Pla d’Igualtat elaborat per tal d’avançar cap a la igualtat efectiva de tracte i oportunitats entre les dones i els homes dins de la mateixa administració.

La presentació s’ha realitzat al Teatre de la Plaça amb l’assistència de tot el personal de l’Ajuntament i cada departament rebrà una còpia del document.

Aquest Pla d’igualtat consta d’una primera anàlisi exhaustiva amb una perspectiva de gènere de la situació actual quant a la composició i distribució de la plantilla de l’Ajuntament. Aquest informe de diagnòstic ha sigut el primer pas ineludible per a conèixer la realitat i per a establir els objectius i les accions que permetran eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe en l’Ajuntament de Silla. 

La Regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb la Comissió d’Igualtat, ha sigut l’encarregada de l’elaboració i la coordinació del Pla d’Igualtat en què també es concentren les mesures i els mecanismes susceptibles de ser adoptats per l’Ajuntament en les àrees dels recursos humans, la conciliació familiar, salut laboral, assetjament sexual, violència de gènere i la comunicació. 

Durant la presentació, la Regidora d’Igualdad, Raquel Sánchez, ha destacat que “tenim fortaleses en matèria d’igualtat que cal mantindre i promoure com és la presència equilibrada entre dones i homes a la plantilla de l’Ajuntament però també hi ha debilitats. Tenim molt que avançar en la presència equilibrada de dones i homes en les regidories i en els òrgans de decisió política i moltes més accions internes a realitzar com  introduir la formació per realitzar els Informes d’Impacte de Gènere en les convocatòries públiques i en els projectes municipals; millorar la comunicació a través del llenguatge igualitàri; difondre i ampliar les mesures de conciliació personal i laboral; establir les eïnes per actuar en cas d’assetjament, d’entre altres mesures de prioritat  fixades i acordades al Pla d’Igualtat”. 

Per la seua banda, l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha volgut agrair a tot el personal de l’administració el seu treball diari i ha declarat que aquest pla permet “establir els objectius, les àrees d’actuació i les accions que faran de l’administració pública de Silla un lloc d’igualtat entre persones sense importar el gènere”.

Al mateix acte, també s’ha presentat la primera acció que ja està en marxa, la campanya «Valencià per la igualtat», una guia amb recomanacions d’ús d’un llenguatge igualitari.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167