Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Silla llança la campanya «Valencià per la igualtat»
L'Ajuntament de Silla llança la campanya «Valencià per la igualtat»
03/03/2017
L'Ajuntament de Silla llança la campanya «Valencià per la igualtat»
La campanya es presentarà a Silla el dia 8 de març, aprofitant la commemoració del Dia de la Dona, juntament amb el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament
Fullet i pot boli valencia per la igualtat
Foto-treballant-en-el-projecte

La Regidoria d’Igualtat i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla ha posat en marxa la campanya «Valencià per la igualtat» amb l’objectiu de modificar la forma d’expressar-se dins de l’Administració pública i fomentar l’ús d’un llenguatge inclusiu que tinga present les dones i els homes i ajude a canviar la percepció social cap a una realitat més igualitària i integradora, tal com exigeix el marc legal i diagnostiquen els plans d’igualtat als ajuntaments.

El projecte ix de la Regidoria d’Igualtat i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla en col·laboració amb l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA Silla) i la dissenyadora gràfica local, Mar Navarro. Es tracta d’una acció transversal entre el Servei de Normalització Lingüística i el Departament d’Igualtat. Per una banda, el Servei és garantia de la promoció del valencià, de l’ús correcte i de les iniciatives de normalització i, per l’altra, des d’Igualtat es coordinen les mesures d’igualtat dels municipis.


La campanya busca fomentar l’ús d’un llenguatge igualitari amb la difusió d’una guia breu i molt visual que consta de 10 recomanacions per a evitar un llenguatge sexista en format fullet de cartró i cartell. A més, la imatge dissenyada s’insereix en un portallapis en què figuren diferents expressions més usuals i recomanacions. Aquestes recomanacions s’ofereixen per evitar l’ús sexista de la llengua en l’elaboració de textos de l’Administració local, però bastant genèriques com perquè les recomanacions puguen arribar als col·legis, instituts, comerços, empreses, associacions, centres de salut... i altres administracions.

«Valencià per la igualtat» es va presentar el 10 de febrer en la reunió anual de serveis lingüístics d’àmbit local valencià i, en tan poc de temps, s’han sumat a la iniciativa la Diputació de València i 28 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana (Albal, Alcoi, l’Alcúdia, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Almassora, Benissa, Borriana, Cocentaina, Dénia, l’Eliana, Elx, Finestrat, Gandia, Massamagrell, Montserrat, Muro, Mutxamel, Onda, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Santa Pola, Silla, Sueca, Vila-real, Xàbia, Xixona). S’ha elaborat a través d’un procés participatiu i col·laboratiu dins de l’Ajuntament de Silla, amb sessions de formació i sensibilització, així com amb la resta d’ajuntaments amb servei lingüístic o departament d’igualtat tal com s’ha coordinat fins ara.

Raquel Sánchez, Regidora d’Igualtat i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla,  ha volgut destacar la importància i la responsabilitat de l’Ajuntament per “promocionar i usar la nostra llengua en l’Administració local i introduir canvis per eliminar discriminacions per raó de sexe, per transformar la nostra percepció perquè siga més inclusiva i igualitària per a dones i homes i posar a l’abast dels ajuntaments les eines perquè açò siga possible, com els plans d’igualtat, les recomanacions i les guies d’ús de llenguatge igualitari i tantes accions com siguen necessàries.

La campanya es presentarà a totes les localitats en diferents actes programats per als propers dies. En total, es difondran 11.600 fullets de recomanacions, 1.400 cartells i 4.000 portallapis.  

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167