Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La segona Enquesta Popular se celebrarà al final de febrer
La segona Enquesta Popular se celebrarà al final de febrer
20/12/2016
La segona Enquesta Popular se celebrarà al final de febrer
Es podrà decidir diverses qüestions que s'estan acabant de definir.
enquesta2017b

La Regidoria de Participació anuncia la convocatòria de la segona Enquesta Popular per al final de febrer. El veïnat podrà decidir diverses qüestions que s’estan acabant de definir. Entre altres possibilitats, es decidirà sobre la destinació final de les ajudes als refugiats siris, sobre algun aspecte de l’ordenació viària al poble i sobre la ratificació de l’ús del centre cívic del parc de l’Estació com a centre social i juvenil. 


La ratificació o no de l’ús del centre cívic del parc de l’Estació s’explica per la possibilitat que el poble decidisca que, amb un sol centre social infantil i juvenil n’hi ha prou per cobrir les necessitats, ja que el centre cívic del parc de l’Alteró, atesa la primera Enquesta Popular, ja ha sigut projectat i pressupostat per a convertir-lo en centre social infantil i juvenil, la qual cosa serà executada el 2017.


La decisió sobre la destinació final de les ajudes als refugiats siris és un resposta a l’immobilisme del Govern estatal i les autoritats europees que segueixen bloquejant l’arribada dels refugiats. L’Ajuntament va habilitar un compte bancari per tal de recaptar les donacions del veïnat solidari. Els diners recaptats fins al moment (incloent-hi els recaptats al Mercat Solidari Nadalenc i a la campanya «Silla ciutat d'acollida per als refugiats») no sembla que puguen utilitzar-se mai per ajudar refugiats acollits al nostre poble i, per tant, es tracta de decidir on destinar-los: o bé a entitats que ajuden a Espanya als pocs refugiats siris que han aconseguit arribar al nostre país o bé a entitats que presten ajuda en els camps de refugiats al voltant de Síria. Amb les dues accions es va recaptar un total de 1325,97 €. Recordem que el compte solidari on es poden fer aportacions per ajudar els refugiat siris és el ES85 0081 1476 1000 0116 5920 (Banc Sabadell).


De la mateixa manera que en la primera Enquesta Popular, el sistema de votació que s’utilitzarà per a aquelles preguntes que tinguen més de dues opcions serà el sistema de vot preferencial (variant Condorcet-Schulze), el qual consisteix a ordenar les opcions per ordre de preferència. Així, en primer lloc, es posa l’opció més desitjada; en segon lloc, aquella que es desitjaria si no fóra possible la primera; en tercer lloc, aquella que es desitjaria si no foren possibles ni la primera ni la segona, i així successivament. El sistema de vot preferencial és el sistema de vot més just i democràtic per elegir entre més de dues opcions. Permet extraure l’opció realment preferida per la majoria dels votants ja que detecta aquella opció que, confrontada una a una amb la resta d’opcions, és preferida per la majoria dels votants. Això és així perquè el mètode Condorcet busca que guanye l’opció que més consens desperta en l’electorat. 


Dit d’una altra manera: guanya l’opció que prefereix la majoria absoluta dels votants sobre la resta de totes les altres opcions.

 
Finalment, per a aquells que vulguen aprofundir en la comprensió del sistema preferencial de vot, aquest vídeo aclareix aquesta qüestió de forma molt clara i didàctica:


Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167