Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El joguet no té gènere
El joguet no té gènere
15/12/2016
El joguet no té gènere
Begoña Garrido, una jove estudiant de comunicació audiovisual, entre els alumnes que han creat aquesta campanya per a la Generalitat Valenciana
genere
genere2

La Generalitat Valenciana ha iniciat la campanya 'El joguet no te gènere' amb l'objectiu d'acabar amb els estereotips i rols sexistes en les joguines i aconseguir que els xiquets i xiquetes trien els seus jocs per elecció pròpia i no per criteris establerts.


La campanya, desenvolupada per la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i el col·lectiu Lambda, ha estat presentada aquest dimecres i es difondrà a través de televisions, de la premsa escrita i les diferents plataformes socials. La iniciativa va partir d'uns alumnes Grau en Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) entre els quals es trova la jove de Silla Begoña Garrido, que van presentar a Lambda la campanya i un esbós de l'espot als que lis va agradar l'idea i es van posar en contacte amb la Generalitat per presentar-li la campanya i aconseguir el seu suport per a una major difusió.
La importància d'aquesta proposta resideix que les joguines sexistes afavoreixen la divisió de gènere i no contemplen la diversitat en totes les seues variants, fomenten un model de masculinitat i feminitat i imposen un mandat de gènere, i això suposa reprimir als xiquets de l'ús d'una joguina o un altre depenent del gènere.


En el Grau en Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia, els estudiants realitzen un treball transversal cada quadrimestre, en el qual posen en pràctica els coneixements adquirits durant aquests mesos. Els treballs transversals estan tutoritzats pels seus professors, que els donen indicacions perquè milloren la seva execució i els avaluen al final. El vídeo original de la campanya va ser creat per al treball transversal d'anunci publicitari audiovisual de segon curs.


Responsables de Promoció del Campus de Gandia de la UPV, afirmen que des del centre es troben molt satisfets per la qualitat del treball de l'alumnat.


Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167