Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > JOSEP ANTICH PRESENTA EL SEU LLIBRE "SILLA EN LA MEMÒRIA HISTÒRICA 1801-1960"
JOSEP ANTICH PRESENTA EL SEU LLIBRE "SILLA EN LA MEMÒRIA HISTÒRICA 1801-1960"
04/11/2016
JOSEP ANTICH PRESENTA EL SEU LLIBRE "SILLA EN LA MEMÒRIA HISTÒRICA 1801-1960"
Èxit d'assistència entre el públic
antich
antich
antich
antich
antich

El dijous 3 de novembre es va presentar al Teatre de la Plaça el llibre de Josep Antich Brocal, cronista de Silla, titulat Silla en la memòria històrica 1801-1960 que edita l’Ajuntament de Silla a través de la Regidoria de Cultura i Memòria Històrica.

Cal destacar l’expectació que va causar l’esdeveniment ja que es va omplir el pati de butaques del teatre i, així i tot, els últims a arribar-hi van haver de romandre drets per falta de seients. Sense cap dubte es tracta de la presentació del llibre amb més èxit dels últims anys.

A la taula, Valentín Mateos, regidor de Cultura i Memòria Històrica, va presentar a Josep Antich i va agrair al cronista la tasca realitzada durant aquests anys que han permès recuperar la memòria històrica de l’oblit i fer justícia amb les víctimes de la guerra.

Per la seua part Antich va fer un resum del període històric en què s’emmarca el llibre, des del 1801 la Guerra d’Independència passant per l’absolutisme borbònic, les guerres carlistes, la Primera República, la Dictadura de Primo de Rivera, la Segona República, la Guerra Civil i la repressió de la Dictadura Franquista fins a la dècada de 1960. Va explicar que el fet de remuntar-se un segle enrere del temps en què ocorre la Guerra Civil és amb motiu d’explicar on comencen a sorgir les divisions  socials al poble de Silla fruit, entre altres causes, de la forta desigualtat social que existia.

En l’opinió del cronista, amb aquest llibre s’acompleix amb l’esperit de la llei de la memòria històrica, perquè s’ha tret a la llum aquella part de la història que s’havia tractat d’ocultar i que havia convertit tota una generació en “fills del silenci”.

El llibre es pot adquirir a  la Nau Jove al preu de 10€.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167