Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > CAMPANYA DE VISITES ESCOLARS D'INFANTIL A LA BIBLIOTECA
CAMPANYA DE VISITES ESCOLARS D'INFANTIL A LA BIBLIOTECA
02/11/2016
CAMPANYA DE VISITES ESCOLARS D'INFANTIL A LA BIBLIOTECA
Més de 400 xiquetes i xiquets llegeixen el seu primer llibre prestat amb el carnet de la biblioteca.
biblioteca
biblioteca
biblioteca
biblioteca

Les Biblioteques públiques estan oferint als xiquets i xiquetes de la població escolar de Silla, de 4 i 5 anys, una visita per a conèixer de primera mà les Biblioteques i el seu funcionament a nivell infantil.  Enguany han participat més de 400 alumnes de tots els col·legis Silla, que poc a poc es van iniciant en el món del llibre, l’aprenentatge del préstec i devolució dels llibres i conscienciació de lo públic.

 

Aquestes visites son una xicoteta, però eficaç, ferramenta de difusió i promoció de les biblioteques, els llibres i la lectura entre la població més infantil, realitzada integrament amb els recursos humans propis de la biblioteca.

 

La visita consisteix en la benvinguda i la presentació dels xiquets a la biblioteca, la seua acomodació en l’espai destinat als més menuts, la presentació de la col·lecció, l’explicació del funcionament bàsic de la biblioteca així com la manera de poder gaudir dels llibres a casa,  acabant amb la narració d’un conte. A més se’ls proporciona el carnet de lectors amb el qual poden traure en préstec un llibre per portar-lo a casa i gaudir-lo amb els seus pares. Amb aquest fet s’aconsegueix també que les famílies s’acosten a la biblioteca, ja que hauran de tornar el llibre en la data indicada, i coneguen de prop la col·lecció i els serveis que tenen a la seua disposició, tot i donant-li una gran publicitat com a institució.

Tant el regirdor de Cultura i Memòria Historica Valentín Mateos com la regidora d'Infantesa i Educació Raquel Sanchez han acudit a vore com es desenvolupa l'activitat i la valoren molt positivament.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa es pionera a les biblioteques de la Comunitat Valenciana. Va nàixer fa més de 15 anys de la ma de Xelo Carbonell, bibliotecària en aquell  moment quan comença a portar-se endavant aquesta cita amb els més menuts, i donant-los a conèixer el meravellós món dels contes i els llibres què estan esperant-los a les biblioteques.

Una iniciativa que amb poca inversió econòmica pot produir tanta riquesa personal i individual al potenciar la lectura: creixement personal dels nostres menuts, acompanyats per la lectura i els llibres, de la ma de les biblioteques.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167