Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > UN LLAMP DANYA LES INFRAESTRUCTURES ELECTRÒNIQUES DE L'AJUNTAMENT
UN LLAMP DANYA LES INFRAESTRUCTURES ELECTRÒNIQUES DE L'AJUNTAMENT
29/09/2016
UN LLAMP DANYA LES INFRAESTRUCTURES ELECTRÒNIQUES DE L'AJUNTAMENT


El dilluns passat, 26 de setembre, la nostra comarca  va patir un episodi de pluges de curta durada però de forta intensitat i abundant aparell elèctric que va afectar de manera molt intensa la nostra localitat (32,4 litres/m2 en poc més de mitja hora).  La major activitat d'aquest episodi es va donar a les comarques de la Ribera i l'Horta Sud. En total es van registrar 271 llamps dins del territori de la nostra comunitat, alguns d'ells a la nostra localitat. Un d'ells, en concret, va caure davant de l'Ajuntament en la unió entre el carrer del Castell i la plaça del Poble, sobre una arqueta de comunicacions que hi ha davant de la casa del rector. El llamp va provocar una pujada de tensió enorme que va afectar diversos equipaments electrònics de l'Ajuntament.
En concret, els danys són: 4 ordinadors inutilitzats per complet, a més d'una targeta gràfica, una pantalla d'ordinador, 2 impressores i 7 switches també inutilitzats (un switch serveix per a connectar diversos ordinadors a la xarxa), a més de danys en les connexions a la xarxa que han impedit un correcte funcionament de les càmeres de gravació de la sala de plens a la Nau de la Cultura.
Aquesta desgraciada incidència ha propiciat que el personal que estava dedicat a ultimar el portal de transparència haja de retardar aquesta faena per a dedicar els pròxims dies per tal d'esmenar la situació. Des de la Regidoria de Transparència s'espera poder activar el portal en la primera meitat del mes d'octubre.
L'explicació a aquest episodi és que tenim una atmosfera prou inestable per la presència d'aire fred en altura (capes mitjanes i altes de l'atmosfera). Precisament en aquest mes de setembre només la presència d'aquest aire fred és suficient perquè apareguen pluges convectives (irregulars) sense necessitat d'aire humit de component marítima. Per aquest motiu (per aquesta activitat que presenten les tronades) porten també molt d'aparell elèctric com el que ens va afectar a la localitat de Silla. De fet, setembre és el mes de tot l'any en què més activitat elèctrica registrem a la nostra Comunitat.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167