Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El Programa d'atenció de necessitats i inclusió social va acollir a més de 50 menors i les seues famílies.
El Programa d'atenció de necessitats i inclusió social va acollir a més de 50 menors i les seues famílies.
20/09/2016
El Programa d'atenció de necessitats i inclusió social va acollir a més de 50 menors i les seues famílies.
Durant el període estival es va prestar l'atenció de necessitats fonamentals dels menors, com és l'alimentació bàsica.
escola estiu
Programa d'atenció de necessitats
nutrició
Programa d'atenció de necessitats

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Silla es va adherir a la convocatòria del Programa d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en el període estival de 2016, convocat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive de la Generalitat Valenciana.

 

Aquest programa està orientat a lluitar contra la pobresa infantil i, per això, es va prestar l’atenció de necessitats fonamentals dels menors, com és l’alimentació bàsica, i prioritzant la seua inclusió social amb activitats lúdiques i d’oci al municipi.

 

La cobertura poblacional ha sigut de 30 famílies i els usuaris han sigut 55 menors en edats compreses entre els 3 i 18 anys.

 

La previsió de sol·licituds inicialment va ser de 60 places i es va sol·licitar a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el finançament per a cobrir la despesa. La subvenció va ser per a 36 alumnes i per a cobrir la diferència s’ha sol·licitat a la Diputació de València una subvenció, convocada a l’efecte, que cobrirà fins el 100% de l’import total.

 

L’objectiu primordial d’aquesta convocatòria s’ha centrat a ajudar a les famílies per a cobrir les seues necessitats bàsiques durant el període estiuenc, realitzant una intervenció social, que es desenvolupen amb famílies o unitats de convivència en situació de privació material severa,  garantint la prevenció i l’eliminació de qualsevol motiu de marginació o desigualtat social, especialment els col·lectius més vulnerables, com són, els menors d’edat, que pertanyen a famílies en risc d’exclusió social per diferents motius, entre altres, la mancança de recursos econòmics.

 

Les activitats que s’han realitzat han tingut dues vessants. Una primera destinada a l’alimentació dels menors i que ha  consistit en la recollida d’aliments per a dinar i sopar, amb un menú compost de dos plats, pa i postres. L’altra vesant, dirigida a l’atenció d’activitats complementàries de temps lliure, socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives, amb la col·laboració de la Regidoria d’Infantesa i Joventut. Els menors han assistit al campus esportiu, al campament d’estiu, a l’escola d’estiu i a la piscina municipal, on han estat atesos per monitors, de dilluns a divendres, en horari de matí.

 

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Silla continua treballant per a dotar al municipi de Silla d’un estat de benestar satisfactori per a tots els veïns del municipi i  per atendre a la població de Silla més desafavorida.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167