Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El CEIP Reis Catòlics reb les bicis restaurades
El CEIP Reis Catòlics reb les bicis restaurades
06/05/2016
El CEIP Reis Catòlics reb les bicis restaurades
Projecte patrocinat per Fundació Ebre i Arroz la Fallera
Imagenes 404
Imagenes 405
Imagenes 412
Imagenes 409

Els xiquets d'infantil de Reis Catòlics tornen a rodar pel pati amb les bicicletes gràcies al projecte que està portant endavant l'Ajuntament de Silla amb el patrocini de la Fundació Ebre i Arroz la Fallera.
El projecte “Itineraris d'Inserció Sociolaboral per a Col·lectius Especials” del IES Enric Valor de Silla i l'Ajuntament de Silla amb el finançament de la Fundació Ebre i Arroz la Fallera, han creat un Aula-Taller amb l'especialitat de mecànica i hort escolar, junt a les tècniques instrumentals i d'assignatures com ara socials, naturals, tecnologia, etc.

Aquest projecte pretén ser la base de la formació sociolaboral de totes i cada una de les persones detectades en situació d´exclusió social. S´està treballant amb un grup d'edat compresa entre catorze i quinze anys, els quals es troben en una situació molt vulnerable.  Davant la falta d'expectatives acadèmiques dintre del sistema educatiu reglat, no s´els oferix una atenció especialitzada que atenga les seues dificultats.

D´aquesta manera els tallers són una base per a motivar l´alumnat desfasat i necessitat de reforç específic. Actualment s'atenen 11 alumnes entre 14 i 15 anys i açò està repercutint directament en la millora de la convivència del centre escolar, baixant la conflictivitat fins una tercera part respecte del curs anterior. Es tracta d'alumnes que estan atesos i ja no tenen absentisme escolar, ni tampoc estan al carrer per haver siguts expulsats per acumulació de parts, repercutint també en un clima de major tranquil·litat per a la població.

Per altra banda i  en horari extraescolar, a l'Espai Obert Molí de Magalló, centre que es troba en el barri del mateix nom, s'han condicionat dos tallers, mecànica i reparació de bicicletes i informàtica, reparació i reciclatge d'ordinadors. Aquests es troben dirigits a persones desocupades i menors amb un cert fracàs en el sistema educatiu reglat i que opta igualment a iniciar-se en un treball o professió. En total s'atenen 15 persones, especialment vulnerables per la situació sociofamiliar i econòmica que patixen. A les persones que accedixen a aquestos tallers l'Ajuntament acredita 20 hores lectives per curs.

Precisament dintre del projecte de reparació de bicicletes s'han restaurat  6 bicicletes del col·legi públic Reis Catòlics. L'entrega de les bicis es va realitzar el dimarts dia 3 de maig al mateix col·Legi, on els xiquets i xiquetes de 3 anys van donar les gràcies als joves per el treball realitzat, no sols amb un gran aplaudiment sinó que també els van entregar un llibre amb dibuixos. L'acte va terminar compartint un coca de xocolate amb què el centre va voler agrair esta experiència d'APS (aprenentatge i Servei) . 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167