Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > 80 joves netegen l'Albufera
80 joves netegen l'Albufera
09/03/2016
80 joves netegen l'Albufera
El passat 5 de març joves voluntaris netejaren les mates de l'Albufera
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016
Albufera 2016

El passat dissabte 5 de març 80 joves voluntaris de pobles que formen part de la Xarxa Joves.net, es van concentrar al Port de Silla, una de les portes del llac de l’Albufera per tal de netejar i classificar els residus que es queden aturats a les mates tot i complint les normes del parc natural i respectant la fauna que en aquestes habiten.

En aquesta ocasió l’Ajuntament de Silla es va tornar a encarregar de la coordinació de l’activitat i la gestió dels residus sòlids, habilitant contenidors per a envasos, tòxics, vidres i altres.

Als voluntaris se’ls va proporcionar aigua i fruits secs, guants, sacs i totes les ferramentes necessàries per a la neteja junt amb una carpeta per poder censar el fem que es trau.

En total es varen traure 25 borses de residus. La classificació va estar:

 16 borses d’envasos (plàstic) · 3 borses de vidre · 2 borses de residu tòxic (botelles de fotosanitaris, pesticides etc) · 2 borses d’objectes metàl·lics · 2 borses d’inclassificables.

L’activitat va ser enriquidora, coincidint tots els joves en repetir l´any que ve.

La Neteja de l´Albufera s’emmarca dintre de la programació “Horta neta”, activitats per a joves de coneixement, millora i conservació del medi ambient de la Xarxa Joves.net.

L’Albufera és el parc natural europeu que més prop està d’una capital; açò i els barrancs que hi desemboquen fan que els residus sòlids es queden aturats a les seues mates.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167