Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Docents de Silla, Ünye, Remedello i Belvi intercanvien les pautes aplicades a l'aula
Docents de Silla, Ünye, Remedello i Belvi intercanvien les pautes aplicades a l'aula
09/03/2016
Docents de Silla, Ünye, Remedello i Belvi intercanvien les pautes aplicades a l'aula
Escolars de Primària preparen un teatre amb els personatges del Projecte Shastu i l'alumnat de Secundària realitza audivisual sobre els hàbits diaris
Intercanvi italia 2016 8
Intercanvi italia 2016 9
Intercanvi italia 2016 10
Intercanvi italia 2016 11
Intercanvi italia 2016 12
Intercanvi italia 2016 13
Intercanvi italia 2016 14

 

           Durant la segona i tercera jornada a Sardenya, els representants dels centres educatius adherits al projecte Shastu+ treballen en horari de matí i vesprada en la posada en comú de les pautes de millora dels hàbits de la son que han experimentat a les aules durant els cursos 2014-2015 i 2015-2016.  L’objectiu de les sessions és intercanviar, proposar, concretar i aportar accions per aplicar-les durant els pròxims mesos que es desenvoluparà la fase intermèdia del projecte, prèviament a les conclusions científiques que emetrà el doctor i investigador Gonzalo Pin Arboleda.

 

           Mentre l’equip docent prepara i consensua les practiques educatives a l’aula i de tutoria amb escolars i famílies, l’alumnat assimila i reconeix els hàbits del descans en la seua vida quotidiana. Els escolars de Primària ho fan a través del joc i del teatre i l’alumnat de l’ESO empra l’audiovisual per parlar de les TICs i la influència en la qualitat del descans.

           Les accions de la trobada transnacional es desenvoluparen ahir a Seùlo i hui a l’escola rural agrupada d’Aritzo.

            En paraules de la regidora d’Educació, Raquel Sánchez, “la reunió transnacional està resultant molt enriquidora tant per a mestres com alumnes per la implicació en el projecte del professorat i la motivació dels escolars”. Destaca també la capacitat de direcció i planificació de l’equip de treball coordinat pel doctor Gonzalo Pin.

Temps lliure

En el temps lliure han visitat les grutes de Seúlo i l’Ecoespai comunitari del poble.

Dia de la Dona

          Per la nit es sumaren a la festa del Dia de la Dona de la vila de Belvi fent intercanvi de les danses tradicionals turques i sardes. Prèviament, Raquel Sánchez, va dedicar unes paraules encoratjadores i emocionants a les dones valencianes, italianes i turques, lliurant les xapes “Basta ya! Violència de gènere” (per una dona italiana), la de 35 anys de feminisme en homenatge a les dones del seu poble (per les mestres de Silla, cabdals en la coeducació dels escolars) i una emotiva Flor de la Democràcia, de la llibertat i l’esperança per a les dones turques.

          Als homes feministes presents a la sala els va oferir una Pastiglia Leone “Violetta” “ perquè tingueu l’energia violeta per llaurar, amb nosaltres les dones” el camí cap a l’igualtat efectiva i real.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167