Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La comunitat educativa de Silla participa en la trobada transnacional del projecte Shastu a Sardenya
La comunitat educativa de Silla participa en la trobada transnacional del projecte Shastu a Sardenya
08/03/2016
La comunitat educativa de Silla participa en la trobada transnacional del projecte Shastu a Sardenya
La primera jornada de treball arranca a Belvi amb la presentació de mestres, alumnes i representants de Ünye (Turquia), Belvi i Remedello (Itàlia) i Silla.
Intercanvi italia 2016 5
Intercanvi italia 2016 2
Intercanvi italia 2016
Intercanvi italia 2016 3
Intercanvi italia 2016 4
Intercanvi italia 2016 6

 

             A primera hora del matí, mestres i alumnat dels centres educatius de Silla, acompanyats per l’equip tècnic i polític de l’Ajuntament de Silla, van assistir a la recepció de l’alcalde de Belvi, Sebestiano Cassula al consistori de la Comune de Belvi; una població de L’illa italiana de Sardenya de 700 habitants. Les presentacions formals de les comunitats educatives participants en el projecte de la son que lidera Silla es presentaren en les seues llengües pròpies (turc, italià, valencià i castellà) com a gest de respecte a les cultures i llengües dels països participants, amb la traducció a l’anglès de les intervencions. Totes les autoritats van destacar l’ objectiu comú que ens uneix al projecte als quatre municipis: millorar la qualitat de vida de l’alumnat, el rendiment escolar, l’estat emocional i físic a través del descans.

                Tot seguit, el doctor Gonzalo Pin, pediatra de la Unitat de la Son de l’Hospital Quirón i director del projecte, va exposar els principals indicadors que fonamenten el projecte d’estudi d’hàbits de la son, extrets de les enquestes inicials empleades per les famílies dels quatre municipis. Els primers indicadors fonamenten les pautes de millora dels hàbits del descans que es proposen per als escolars i les seues famílies, especialment, en l’etapa de l’adolescència. Arran dels resultats es conformaren grups de treball per realitzar pluja d’idees, reflexió,  intercanvi de propostes i millores al projecte des del punt de vista del professorat, de l’alumnat de Primària i de l’ESO; una primera jornada de presentació i intercanvi de les comunitats educatives.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167