Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > COMENCEN LES OBRES A L'AVINGUDA D'ESPIOCA
COMENCEN LES OBRES A L'AVINGUDA D'ESPIOCA
04/03/2016
COMENCEN LES OBRES A L'AVINGUDA D'ESPIOCA
Gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Silla i la Diputació de València, comptarem amb una ajuda econòmica estimada en 798.043,51 euros que possibilitarà l'execució de les obres.
espioca
espioca
espioca
espioca
espioca

S'han iniciat les obres d'urbanització de l’avinguda que connecta els polígons industrials més significatius de Silla. Les obres es basen fonamentalment en la repavimentació de la pràctica totalitat de l’avinguda d’Espioca, amb més de 3 km i de l’avinguda de la Séquia Reial del Xúquer. Les obres es completen amb la reconstrucció dels paviments de l’avinguda de Picassent i la rotonda central d’enllaç amb l’av. d’Espioca; així com dues noves rotondes: una a l’altura del Molí Forés, a l’inici de l’avinguda, i l’altra a la part més central, a l’encreuament amb el carrer Calderona.

La nova pavimentació es completa amb la nova senyalització horitzontal i vertical de l’avinguda d’Espioca que millorarà sensiblement la seguretat viària i la imatge d’aquests polígons. L’accessibilitat a les indústries completa la revitalització de la imatge de les indústries de Silla.

El regidor de Projectes i Inversions, Josep Melero, destaca que "aquesta intervenció és una reivindicació històrica del món econòmic local que ara es fa realitat. A més a més, cal remarcar que la Cooperativa Consum ha participat en el projecte aportant 275 mil euros per fer una nova rotonda i millorar la urbanització dels carrers del voltant de les seues instal·lacions. Tot plegat un èxit de col·laboració publicoprivada."

El període d'execució de les obres està estimat en menys de tres mesos. Una vegada finalitzades les obres, aquesta avinguda, una de les més transitades per la connexió entre diferents localitats de l'Horta, millorarà considerablement el seu aspecte amb la finalitat de revitalitzar la imatge de la indústria local, ja que aquesta avinguda, que és la que vertebra el teixit industrial del municipi, ha patit un deteriorament important a causa, precisament, de la intensitat i el trànsit pesat que ha de suportar. Aquest deteriorament està afectant, de forma directa, la seguretat viària amb el consegüent risc que això comporta.

L'Ajuntament de Silla, amb els seus tècnics, ha redactat el projecte i contractat l'obra. Aquests tipus d'actuacions disposades per la Regidoria de Projectes i Inversions s'han decidit per raons de seguretat viària i pel deteriorament de la pavimentació de l'avinguda d’Espioca, ja que en aquest moment no ha de menysprear-se la importància de realçar el teixit industrial per a així potenciar la seua recuperació.

Per últim, cal destacar que aquestes obres, amb una inversió final de 1,900,000 €, han estat sufragades íntegrament per la Diputació de València, Consum i les empreses adjudicatàries.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167