Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament exigeix a Conselleria i Auvaca la parada de La Fe
L'Ajuntament exigeix a Conselleria i Auvaca la parada de La Fe
20/01/2016
L'Ajuntament exigeix a Conselleria i Auvaca la parada de La Fe
Reunió del regidor Valentín Mateos, i l'alcalde Vicente Zaragozá, amb els tècnics de transport de la Conselleria els representants d'AUVACA
auvaca

El regidor de Territori Valentín Mateos, junt amb l’alcalde Vicente Zaragozá, han mantingut una reunió amb els tècnics de transport de la Conselleria i els representants d’AUVACA, l’empresa concessionària.

 

Després del canvi d’hospital de referència del Doctor Peset a la nova Fe els veïns de Silla han perdut un mitjà de transport que els duia directament al seu hospital.

 

Des del consistori es va exigir que es complira amb la parada que estava prevista en la resolució que es va aprovar al principi del 2015 en què es preveia la parada a La Fe i que l’anterior alcalde, Serafín Simeón, deixà d'exigir. 

 

L'Ajuntament ha reclamat, davant de l'Administració, la problemàtica de l’eliminació d'un servei d'especial importància que s'estava oferint i en el qual hauria de prevaler el criteri de l'interés social que aporta sobre  altres parades que potser són més rendibles.

 

L’empresa  es va oposar a la parada esgrimint que trencaria el seu equilibri financer, argumentant que el trajecte augmentaria en 15 minuts i que, com no sols els veïns de Silla agafen aquest bus, els passatgers d’altres localitats que van a Valencia a estudiar i a treballar es queixarien si arriben tard. Van proposar, com a alternativa, fer transbordament a Picassent.

 

Per tal de saber quin és realment el nombre de viatgers que utilitzen el bus per anar a València i saber amb dades reals quines parades són les més sol·licitades, l’Ajuntament ha demanat a l’empresa que aporte un estudi de mobilitat. 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Per la seua part, la Conselleria es compromet a buscar trajectes alternatius que incloguen la parada a La Fe. Les parts han acordat tornar a reunir-se després d’un mes per a posar en comú les dades i prendre una decisió.

 

Actualment es pot arribar a l’hospital La Fe amb el tren de rodalies, fent transbordament a l’Estació del Nord de València, agafant el tren direcció Castelló i baixant en la primera parada, Font de Sant Lluis.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167