Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Quatre dones piragüistes del Club Piragüisme Silla Subcampiones d'Espanya en el 9é Campionat Nacional de Caiac de Mar a Cartagena.
Quatre dones piragüistes del Club Piragüisme Silla Subcampiones d'Espanya en el 9é Campionat Nacional de Caiac de Mar a Cartagena.
10/09/2015
Quatre dones piragüistes del Club Piragüisme Silla Subcampiones d'Espanya en el 9é Campionat Nacional de Caiac de Mar a Cartagena.
Inma Gómez Conca en K-1 Esprintadora/Surfki Veterana A, Andrea Sánchez Alberola i Paula Linares Suárez en K-2 Sub-23 Esprintadora/Surfki i Aitana Gastaldo Ariza en K-1 Infantil Esprintador/Surfki , s'han proclamat subcampiones d'Espanya 2015
AITANA GASTALDO ARIZA A LA IZQUIERDA DE LA IMAGEN
ANDREA SANCHEZ ALBEROLA Y PAULA LINARES SUAREZ
INMACULADA GOMEZ CONCA A LA IZQUIERDA

Quatre dones piragüistes del Club Piragüisme Silla, Inma Gómez Conca en K-1 Esprintadora/Surfki Veterana A, Andrea Sánchez Alberola i Paula Linares Suárez en K-2 Sub-23 Esprintadora/Surfki i Aitana Gastaldo Ariza en K-1 Infantil Esprintador/Surfki , s'han proclamat subcampiones d'Espanya 2015 aquest cap de setmana, 5 i 6 de setembre, a Cartagena.

 

Inmaculada Gómez Conca va haver de disputar la downwind (fer surf remant en la direcció del vent) de 17 quilòmetres en K-1 des de la platja de Portman fins al port de Cartagena. Una downwind consisteix a fer surf i remar en un surfsk amb el vent a favor. El mèrit d'aquesta prova resideix a saber aprofitar el vent i les ones per fer surf i remar com a suport per aconseguir la major velocitat possible fins a la destinació. Aquest cap de setmana les condicions del mar van ser bastant agressives amb mar de fons, vent rafegós, cel totalment ennuvolat i pluges intermitents i irregulars que van atorgar un mèrit extra a tots els participants en el Campionat Nacional de Caiac de Mar.

 

En l'embarcació d'equip K-2, Paula Linares Suárez i Andrea Sánchez Alberola, Sub-23 i Juvenil, es van proclamar subcampiones d'Espanya en la categoria Sub-23 després de disputar un circuit de 10 quilòmetres en el Mar i tornar a meta al port de Cartagena. La prova es va desenvolupar diumenge, a les 12 del matí, amb ones laterals sobre les embarcacions, cel totalment ennuvolat i pluja intermitent. Les noies, a més de disputar la competició en unes condicions dures, van tindre alguns problemes. Paula Linares Suárez, per un error en la Camelbak (motxilla d'hidratació), no va poder beure durant els 10 quilòmetres i va arribar esgotada a meta, però subcampiones d'Espanya en Caiac de Mar.

 

En la categoria infantil K-1 es va proclamar Subcampiona d'Espanya 2015 en Caiac de Mar, Aitana Gastaldo Ariza, que va realitzar prova a la dàrsena del port en un circuit triangular i va quedar per davant de molts infantils masculins que competien al seu costat. Tota una jove promesa que prediu una excel·lent carrera com a piragüista.

 

A nivell masculí es van obtenir dos cinquens llocs. D'una banda, Xavier Puchalt Urbano en la Categoria de Cadet masculí que competia en K-1 en la distància de 10 quilòmetres, prova que es va realitzar en el mar obert amb meta al port de Cartagena, i que en aquesta ocasió va arribar amb l'embarcació reparada després de competir a Dénia amb el timó trencat i quedar en 3r lloc.

 

I finalment, l'altre 5é lloc va ser obtingut per la parella de piragüistes juvenils Jordi Peris Antequera i Santiago Sánchez Alberola que competien en K-2. Malgrat realitzar una excel·lent eixida i aconseguir ciavogar en segon lloc situant-se al capdavant, un error de càlcul de la primera embarcació en la segona ciavoga va provocar que Jordi i Santiago, en el seu marcatge a l'embarcació de cap, cometeren el mateix error i hagueren de recuperar la distància perduda en rectificar la seua trajectòria, fet que els va fer perdre les opcions de pòdium.

 

Quatre Medalles de Plata i dos cinquens llocs que van portar al Club Piragüisme Silla a la 14a posició de 39 clubs participants, tot un assoliment per al petit equip de Caiac de Mar que competeix a nivell nacional.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167