Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > A PREFERENT!
A PREFERENT!
04/05/2015
A PREFERENT!
Esclat d'alegria a Benetússer amb l'ascens UNIÓ BENETÚSSER-FAVARA CF 1-2 SILLA CF
SALTOS DE ALEGRÍA
ABRAZADOS

El 19 de maig del 2013, el Silla CF va disputar a Alberic el seu últim partit en Preferent amb una victòria que no li va servir per mantindre la categoria, ja que, a pesar de no trobar-se en descens directe, sí que era l’equip que pitjor puntuació tenia dels 15 classificats dels 4 grups de la categoria, norma que, per cert, a la temporada següent, es va llevar. Aquell fracàs esportiu va passar-li una factura molt costosa al nostre club, que va viure aquell inici d’estiu de 2013 amb incertesa respecte al futur del seu màxim dirigent, que finalment va accedir a continuar amb el compromís personal, davant els socis, de ser més forts que mai. Avui, el Silla CF, sens dubte, travessa per un dels moments més dolços que es recorden.

 

El 2 de maig del 2015 ja ha passat a la història blanqueta com el dia en què es va complir l’enèsima paraula donada per Ricardo Peris, president i “alma mater” d’aquesta entitat, a l’afició sillera: «El Silla torna a ser equip de Preferent, el lloc que per història, tradició futbolística i social li correspon». L’alcalde Serafín Simeón, que va presenciar l’encontre, va felicitar personalment el president per l’èxit obtingut.

 

Els nostres seguidors van prendre, literalment, el poliesportiu municipal de Benetússer. 300 sillers van portar enlaire el conjunt de Xus Vendrell abans fins i tot del començament de la trobada. El seu suport no va fer més que esperonar uns jugadors que en els primers 5 minuts ja van crear ocasions de gol per avançar-se en el marcador. Verdú i Edgar van alçar el  públic dels seus seients abans que en el minut 17, una extraordinària acció individual de Yassine fóra culminada en gol per un estel·lar David Verdú, el qual va afusellar al fons de les malles el baló rebut del marroquí, el deliri!  La Unió Benetússer-Favara CF va voler endurir el joc per traure del partit Yassine o Servando, però no va complir el seu objectiu, a pesar que Lucas va haver d’emprar-se en una doble oportunitat local que va posar la por en el cos dels blanquets i va elevar el reconeixement que ja de per si té el porter menys golejat de tota la Primera Regional. Miguel era la referència dalt de la Unió Benetússer-Favara i per ell passava tot el perill possible que va intentar generar l’esquadra dirigida per Ximo Garrido. En canvi, cada acostament del Silla era un: «ui!» a la grada, que va acomiadar els seus amb aplaudiments en la retirada als vestuaris en el descans. Estàvem a, únicament, 45 minuts d’ascendir.

 

La pressió en el centre del camp i la superioritat home per home del Silla CF sobre la gespa encara es va intensificar més en la segona meitat. Els de Xus Vendrell van encarrilar prompte el partit en ser Rubén Navarro objecte d’un penal que va transformar el “pichichi” del grup, Yassine (51´). La festa era total amb el 0-2, però restava molt per a la conclusió de l’enfrontament i la incertesa es va apoderar de tots quan en el minut 68 Xiri marcava de cap en pròpia porta en impedir que ho fera Miguel, de llarg el millor futbolista de la Unió Benetússer-Favara CF. Amb el 1-2 i els canvis que anava introduint el tècnic del Silla, l’esfèric era propietat en exclusiva dels sillers i la igualada no es va veure com una opció real, a pesar que el rival la va buscar sense defallir. El descompte es va fer etern i els seguidors, posats en peu, van animar sense parar fins que l’àrbitre va decretar la finalització del partit. L’espera de pràcticament 2 anys havia merescut la pena i afició, equip i membres del club, amb invasió del terreny de joc inclòs, es van fondre per a resquitar-se dels patiments per aconseguir la meta i congratular-se de la gesta d’aconseguir pujar directament a Preferent amb una jornada d’antelació. Tots van corejar a l’uníson el cèlebre:  «CAMPIONS, CAMPIONS!» i un emocionant: «ES NOTA, SE SENT, EL SILLA A PREFERENT!», entre altres càntics. En la dutxa del vestuari de Benetússer es van fer vertaders estralls i el pròxim diumenge dia 10, a les 18:00 hores, amb motiu del partit contra l’Esportiu la Rambleta CF, el Morera serà una autèntica festa per a homenatjar els artífexs d’aquests ascens.

 

Sense perdre des de l’11-10-2014, el Silla va presentar el següent onze titular: Lucas, Carrasco, Óscar, Xiri, Damián, Josep, Edgar (Cèsar, m. 73), Servando (Oso, m. 78), Rubén Navarro (Pablo Molins, m. 87), Verdú i Yassine (Andrés, m. 64)

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167