Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > IKER BONILLO, UNA PROMESA SOBRE RODES
IKER BONILLO, UNA PROMESA SOBRE RODES
09/09/2013
IKER BONILLO, UNA PROMESA SOBRE RODES
En la temporada actual ja ha guanyat 16 carreres d'un dia, l'autonòmic de València i, ara, l'autonòmic de Múrcia
FOTOS IKER BONILLO

Iker Bonillo està considerat com un dels ciclistes amb més projecció dins del ciclisme nacional. En la temporada actual ja ha guanyat 16 carreres d'un dia, l'autonòmic de València i, ara, l'autonòmic de Múrcia, a Vilanova de Castelló, Alfafar i Favara. El coneixen a totes les comunitats autònomes i és molt estimat per la seua simpatia i la bona relació amb els corredors.

 

Iker Bonillo va nàixer el 9 de juliol de 2003 a Silla i  pertany a la quarta generació de ciclistes d'una família amb solera dins del ciclisme valencià. Tot va començar amb el seu besavi, seguit del seu iaio, els seus tios i son pare. Des de ben xicotet ha disfrutat participant en tots els esports, fins que un dia va muntar amb bicicleta... a partir d'aquell moment sempre hi anava muntat. L'any 2009 va decidir federar-se per poder competir en escoles.

 

En el seu primer any de competició, quan tan sols tenia 5 anys, va demostrar els seus dots com a ciclista i es va adjudicar diversos pòdiums en la categoria base. Va guanyar la seua primera carrera a Xest i, aquest mateix any, s'adjudicaria un total de 20 proves d'un dia, el rànquing de València i el títol de Campió Autonòmic, a més del Trofeu Clausura de la Federació.

 

L'any 2011 va començar en la categoria de promeses i van continuar els triomfs. Va guanyar de nou el rànquing de València i un total de 21 carreres, a més del subcampionat autonòmic i diversos segons i tercers llocs.

 

En la temporada 2012 Iker va tornar a guanyar novament el rànquing de València, per tercer any consecutiu, i el tercer lloc en l'autonòmic, més un total de 23 carreres en diverses comunitats com Madrid, Ciudad Real, Àvila i Albacete.

 

És un xicot que es fa de voler, sempre té una frase en la boca quan li pregunten què vol ser de major “M'agradaria ser professional, però davant de tot vull ser feliç i disfrutar de la bicicleta”. Son pare li ha ensenyat a dir una frase molt profitosa: “Sense pressa, però sense pausa”. El principal avui en dia és el joc i gaudir de la bicicleta i de tot l'esport.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167