Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > FESTIVITAT DEL SANTISSIM CRIST
FESTIVITAT DEL SANTISSIM CRIST
07/08/2012
FESTIVITAT DEL SANTISSIM CRIST
Una missa interpretada per la Coral Polifònica i el Grup Orquestral de l'Agrupació Musical La Lírica
festivitat crist 1
festivitat crist 2
festivitat crist 3
festivitat crist 4
festivitat crist 5
festivitat crist 6
festivitat crist 7
festivitat crist 8
festivitat crist 9
festivitat crist 10
festivitat crist 11

El passat diumenge 5 d’agost va tindre lloc la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels. A  les 20.00 hores es va celebrar la Missa solemne en honor de la patrona de Silla a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels. El regidors del nou govern municipal van acompanyar l’alcalde, Serafín Simeón, i les cambreres del Crist, Vivi Luque Pons i Tamara Fernández Zaragozá, en aquest acte tan emotiu.

El dilluns a les deu del mati, amb un dia assolellat, l’associació cultural Dansa del Porrots de Silla i la Dansa del Porrots de la falla del Port es van concentrar a la Plaça del Poble per començar a interpretar l'antiga i mil·lenària Dansa dels Porrots pels carrers de la ciutat.

Al voltant de les deu del matí, anaven arribant a la plaça els representats del govern municipal i l’alcalde de Silla, per començar la cercavila a càrrec de l'Agrupació Musical La Lírica. A les 10.30 van eixir de la plaça per arreplegar les cambreres del Crist, Vivi i Tamara, i acompanyar-les a l'església de la Mare de Déu dels Àngels. Una vegada arribaren a la plaça, va començar a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels la solemníssima missa en honor del Santíssim Crist.

Una missa interpretada per la Coral Polifònica i el Grup Orquestral de l’Agrupació Musical La Lírica sota la direcció de Juan Salvador Llácer. L’església, de gom a gom, va omplir-se de peces musicals: el Gloria de Vivaldi, el Messies de Haendel, l’Ave Maria, o l’Hostias de Mozart, entre altres, i a la eixida l’Himne al Santíssim Crist de Silla. Maite Alberola, pregonera d’enguany, va interpretar una peça musical.

Vora les dos de la vesprada, la gent es va concentrar als voltants del parc de l'Estació per veure l’espectacular mascletada, a càrrec de la Pirotècnia Caballer. Amb calor, però amb un ambient molt festiu, la gent se’n va anar a dinar per a celebrar el dia gran de Silla, gaudir de la companyia de familiars i amics i descansar un poc per a la part més emotiva de la festivitat: la processó del Santíssim Crist.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167