Ajuntament de Silla

Arranca la campanya «El fem té color, classifica’l»

La recollida de residus domèstics és fonamental per a col·laborar en la sostenibilitat, reduir l’ús de matèries primeres, disminuir el consum energètic, contribuir a la conservació dels recursos naturals, lluitar contra el canvi climàtic i fomentar la protecció de la salut i de les futures generacions.

Cada vegada més persones reciclen correctament, però també hi ha altres que, per diferents motius (poc espai, falta d’informació o llunyania dels punts de reciclatge), encara no s’animen a fer-ho.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Silla ha iniciat la substitució dels contenidors de tot en un (els verds) pel de recollida de residus orgànics (marró) i el de restes (gris) on s’han de depositar les deixalles per a les quals no hi haja un contenidor específic en la via pública.

Durant aquest últim trimestre de l’any, l’Ajuntament està ampliant el servei de recollida selectiva de residus orgànics (restes de menjar o de jardí) amb la instal·lació de 167 nous contenidors marrons i la de restes de residus (aquells residus que no poden ser classificats en el contenidors de selectiva) amb la instal·lació de 164 nous contenidors grisos.

D’aquesta forma, a partir del 4 d’octubre, la ciutadania podrà trobar al carrer 79 illes de reciclatge formades pel contenidor de vidre, el de cartró, el de plàstic, el de restes i el de residus orgànics.

A més, l’Ajuntament repartirà porta a porta prop de 8.000 kits de reciclatge, format per material explicatiu de la campanya, un imant per a la nevera, un poal de deu litres marró per a la separació dels residus orgànics a la cuina, una bossa verda, groga i blava per a reciclar la resta de residus. Per potar a terme aquesta acció s’ha col3laborat amb lEMTRE, l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus.

Aquesta campanya també comptarà amb accions informatives i de conscienciació dirigides a la ciutadania que es desenvoluparan durant els dijous i dissabtes del mercat, on tots els assistents podran resoldre els dubtes sobre reciclatge que puguen tenir. Per als més menuts, des del divendres 1 d’octubre a la plaça del Mercat Vell, hi haurà tallers, contacontes i activitats dirigides als xiquets i xiquetes.

Com a colofó, la setmana del 18 al 22 d’octubre l’alumnat de segon i tercer de primària podran gaudir d’un teatre amb temàtica mediambiental a tots els centres educatius de Silla i el 24 d’octubre al Centre Cultural Carmen Valero es representarà l’obra Charlie i la fàbrica del reciclatge.

En la presentació de la campanya, Felipe García, regidor de Medi ambient de l’Ajuntament de Silla, ha destacat que “Implantar el contenidor marró és una acció més en la nostra aposta pel desenvolupament sostenible. D’aquesta manera, a més de complir amb les exigències de la Union Europea, gràcies al compromís de la ciutadania contribuirem a un major percentatge de residus reciclats que ens ajudaran a construir un municipi millor”

D’altra banda, l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá, ha comentat “la importància de la ciutadania per a aconseguir entre tots tenir un planeta millor i més sostenible, alhora que ha posat en valor tot el treball que s’està realitzant des del consistori per a portar endavant aquesta acció”.

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23