Refranyer temàtic

EL REFRANYER TEMÀTIC

 

«Els refranys són breus oracions completes que contenen alguna ensenyança fruit de l’experiència o alguna moralitat, o fan ironia del comportament de les persones. Són curtes sentències nascudes de l’experiència de generacions successives que poden ser vàlides en molts casos, encara que no sempre.»

 

Ací podeu trobar el Refranyer temàtic d’Adolf Gisbert que és un recull de refranys amb una breu explicació de significat i lèxic, referència a equivalents, similars i contraris, en castellà.

 

Adolf Gisbert és tècnic lingüístic de l’Ajuntament de Godella i és una persona que ha dedicat gran part de la seua vida a estimar i a estudiar la nostra llengua, i a difondre la seua saviesa sense ànim de lucre. Ell mateix ens ha donat permís per difondre l’obra de la seua vida a través d’aquesta pàgina web perquè tothom la puga conéixer.

 

D’acord amb les seues paraules, el refranyer «És un treball obert, constantment ampliat i revisat i sempre enriquible, nascut de la voluntat de prestar servei a la comunitat, que és la vertadera autora i usdefructuària d’aquest patrimoni lingüístic.»

 

No obstant això, si algú utilitza tot o part d’aquest refranyer, ha de citar-ne l’autor d’acord amb les lleis sobre la propietat intel·lectual.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167