Diccionaris

DICCIONARIS

 

Optimot

És un cercador que ajuda a resoldre quasi tots els dubtes lingüístics ja que consulta diferents fonts de forma simultània (diccionaris generals, diccionaris multilingües, diccionaris terminològics, flexions verbal, fitxes lingüístiques, criteris lingüístics, nomenclàtors toponímics...)

Si no s’ha pogut resoldre el dubte lingüístic amb el cercador, es pot fer la consulta al servei d’atenció personalitzada.

 

 

  

 

Diccionari normatiu valencià (DNV)

El Diccionari normatiu valencià és l’obra de referència lexicogràfica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La present edició conté més de noranta mil entrades, i incorpora, a més, tota una sèrie d’informacions complementàries de gran utilitat per a l’usuari, com ara la transcripció fonètica de totes les paraules, la conjugació completa de tots els verbs o diverses marques d’ús per a orientar el lector sobre la correcta utilització dels mots segons els diferents àmbits lingüístics.

 


Gran Diccionari de la llengua catalana

El Gran Diccionari de la llengua catalana en línia, el més extens i complet de la llengua catalana, presenta el contingut actualitzat del Gran Diccionari de la llengua catalana (GDLC), publicat en paper el 1998 i reimprès amb revisions en diverses ocasions.

A part de tota la informació morfològica, semàntica i d’ús, el Gran Diccionari inclou l’etimologia, prefixos i sufixos, plurals irregulars, neologismes, abreviacions, estrangerismes, terminologia...)

 

 

  

 

Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià (DOPV)

Es tracta d'una obra que, sense pretensions d'exhaustivitat, incorpora un extens cabal lèxic de més de 75.000 paraules amb informació relativa a la seua variació morfològica de gènere i nombre, especificant-ne la pronunciació en aquells casos en què l'ortografia no és transparent.

 

 

Diccionari multilingüe de la llengua catalana

Proporciona definicions i traduccions al castellà, anglès, francés i alemany.

 

 

Diccionari multilingüe de Softcatalà. Proporciona definicions i traduccions a l’anglès, alemany, francès, italià i espanyol.

 

Diccionari de sinònims de Softcatalà

 

 

    

Gran enciclopèdia catalana

La Gran Enciclopèdia Catalana (GEC) és un diccionari enciclopèdic universal que té com a precedent immediat l’obra homònima en paper. Actualment la GEC digital té més de 320.000 articles (aproximadament el doble que la Gran Enciclopèdia Catalana en paper) i més de 100.000 il·lustracions (fotografies, mapes, dibuixos, etc.), a més d’alguns àudios i vídeos. Recull alfabèticament tota mena d'entrades històriques, geogràfiques, culturals, etc. de tot el món i conte un ampli diccionari de lèxic comú.

 

  

 

Diccionaris complementaris

Conjugador català

Diccionari de sinònims Franquesa

 

  

Especialitzades

Diccionari enciclopèdic de la literatura catalana

Enciclopèdia de l’esport català ― EsportpèdiaCat

Gran enciclopèdia de la música

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167