Connectats pel Valencià 2016
DSC_4229

Connectats pel Valencià a Silla 2016 (vídeo)

 

«Connectats pel Valencià» és una exposició de la Diputació de València fruit del treball col·laboratiu entre les agències de promoció del valencià dels ajuntaments, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Recull, a través d’imatges, cartells, vídeos..., diferents campanyes per promoure l’ús del valencià en diferents àmbits quotidians com ara les festes (falles, moros i cristians), l’educació, els comerços (forns, pastisseries, fruiteries, carnisseries, pescateries...), els esports (vela llatina, ciclisme...).

 

El títol de la mostra vol remarcar, d’una banda, la llengua com a nexe d’unió del nostre poble i, de l’altra, la vitalitat del valencià, una de les llengües més usades en la xarxa, tant a través de webs com de xarxes socials.

 DSC_4108  DSC_4110  DSC_4106

                             DSC_4107  DSC_4109  

 

ELS XIQUETS DE SILLA VISITEN L'EXPOSICIÓ

L’Ajuntament de Silla, a través del Servei de Normalització Lingüística, va convidar els col·legis, instituts i centres oberts a visitar l’exposició i, en tan sols tres dies, la participació va ser tot un èxit. Més de 300 alumnes van passar, treballar i gaudir de l'exposició.

 

Els xiquets i les xiquetes que van visitar l’exposició van aprendre gaudint ja que es van agrupar en diferents equips d’investigadors i van anar buscant, descobrint i, sobretot, aprenent, a través de les paraules i les imatges, el lèxic de la flora valenciana, el nom dels esports, dels instruments, de la indumentària valenciana, de les fruites, de les verdures, dels peixos, dels ossos, dels músculs... Els més majors van haver de respondre en equips una sèrie de preguntes que els havien preparat i els més menuts van haver de buscar en l’exposició diverses imatges o paraules.
IMG-20160120-WA0005

DSC_4142      IMG-20160120-WA0014      DSC_4139

 

El SERVEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I LA JUNTA LOCAL FALLERA CONNECTATS PEL VALENCIÀ

El divendres 22 de gener de 2016, en plena Fira de Sant Sebastià, es va inaugurar oficialment l’exposició «Connectats pel Valencià» a la qual les sis falles de Silla es vam voler sumar, a través de la Junta Local Fallera de Silla, exposant una mostra dels llibrets de les falles de Silla que, any rere any, reben diversos premis de la Generalitat Valenciana per la promoció de l’ús del valencià, i muntant una exposició sobre la indumentària fallera.

DSC_4176

      DSC_4194          DSC_4193         DSC_4192

      DSC_4197           DSC_4195          DSC_4191

TAULA REDONA: «EL POBLE DE SILLA CONNECTAT PEL VALENCIÀ»

Després de la inauguració de l’exposició per part de l’alcalde i la resta d’autoritats, es va dur a terme la taula redona «El Poble de Silla connectat pel valencià» presidida per Raquel Sánchez, regidora de Normalització Lingüística de Silla i en la qual van participar les persones següents:

  • Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i coordinadora de l’exposició «Connectats pel Valencià» i dels cartells sobre la indumentària valenciana. Va explicar com havien nascut i realitzat els projectes de l’exposició i dels cartells sobre la indumentària.
  • M. Josep, gran coneixedora de la indumentària valenciana. Va mostrar i explicar les diferents peces que es trobaven en l’exposició d’indumentària valenciana que la Falla Poble havia muntat.
  • Tomàs Palomares, coordinador del llibret de la Falla Reis Catòlics. Va explicar la seua experiència com a coordinador al llarg dels anys i com havia anat avançant la normalització lingüística en uns llibrets que, en els darrers anys, sempre havien rebut algun premi de la Generalitat Valencià per la promoció del valencià i que l’any passat van fer el seu 35é aniversari.
  • Ivan Serrador, coordinador del llibret Falla Port. Va explicar quins eren els objectius que es marcava la falla en la promoció de l’ús de la nostra llengua i com havien arribat a aconseguir el 2n premi de la Generalitat Valenciana per l’ús del valencià en el llibret.
  • Josep Antich, cronista de Silla. Va intentar explicar, en tan poc de temps, com havia anat evolucionant la normalització lingüística a Silla des de l’arribada de Jaume I fins als nostres dies.

    DSC_4174     DSC_4172

 

       DSC_4207


  

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167