Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Normalització Lingüística > Actualitat > L'Agència de Promoció del Valencià de Silla rep el Reconeixement de la Cultura 2019 de la Diputació
L'Agència de Promoció del Valencià de Silla rep el Reconeixement de la Cultura 2019 de la Diputació
31/01/2019
L'Agència de Promoció del Valencià de Silla rep el Reconeixement de la Cultura 2019 de la Diputació
La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València reconeix el treball de l'Ajuntament de Silla en el foment del valencià i del llenguatge inclusiu.
1DSC03908
2DSC03909
3DSC03882
4DSC03861
5DSC03898
6DSC03913
7DSC03922
DSC03852
DSC03866
DSC03884
DSC03899

El 30 de gener, al Centre de Cultural Carmen Valero, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València va lliurar el primer guardó de Reconeixements de la Cultura 2019 a l’Ajuntament de Silla per la campanya «Valencià per la Igualtat» i per la col·laboració tan estreta entre la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació i l’Agència de Promoció del Valencià de Silla per promoure accions i projectes que promoguen l’ús de la llengua.

 

La campanya «Valencià per la Igualtat», coordinada per la tècnica lingüística, Empar Minguet, té com a objectiu promoure l’ús d’un llenguatge inclusiu en l’Administració, sempre tenint en compte que la finalitat de qualsevol text és la comunicació, per aquest motiu cal emprar un llenguatge senzill, clar i entenedor pensant en la ciutadania.

 

En l’acte, la regidora de Normalització Lingüística i Igualtat, Raquel Sánchez, va agrair el reconeixement a l’Ajuntament de Silla i a l’Agència AVIVA i va remarcar que «la societat ha canviat i encara volem que canvie més, per tant, hem d’adaptar el llenguatge. L’Administració local ha de donar exemples i aplicar criteris de no-discriminació. Per aquest motiu, he d’agrair al personal de l’Ajuntament la bona predisposició a emprar un valencià inclusiu, senzill i entenedor en els documents administratius. Sé que no és senzill, però amb bona voluntat tot és possible.»

 

En la campanya «Valencià per la Igualtat», coordinada des de Silla, hi han participat 45 ajuntaments a través de les agències AVIVA i els serveis d’Igualtat. Gràcies al treball col·laboratiu i a la forta implicació de totes les administracions, s’han repartit per tot el territori valencià 22.000 fullets i cartells de les 10 recomanacions per a un ús no sexista, 6.000 portallapis de llenguatge inclusiu, 8.500 calendaris i 7.000 guies per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local.

 

Aquesta campanya de sensibilització per un llenguatge inclusiu i en valencià ha estat difosa pels ajuntaments de: Alacant, Albal, Alboraia, Alcoi, l’Alcúdia, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Almassora, Almussafes, les Alqueries, Benissa, Benicarló, Borriana, Carlet, Cocentaina, Dénia, l’Eliana, Elx, Finestrat, Gandia, Manises, Massamagrell, Mislata Moncada, Moncofa, Montserrat, Muro, Museros, Mutxamel, Onda, Paiporta, Petrer, Picanya, la Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sueca, Teulada, la Vila Joiosa, Vila-real, Xàbia, Xixona, Xàtiva i la Diputació de València.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167