Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Esports > Actualitat > La 51ª Travessia a L'Albufera de Silla en piragua
La 51ª Travessia a L'Albufera de Silla en piragua
27/09/2017
La 51ª Travessia a L'Albufera de Silla en piragua
El regidor d'Esports Felipe García va entregar els trofeus als guanyadors de la prova, desenvolupada en dos temps i que va omplir de color l'albufera.
Premis_Travessia
Premis_Travessia
Premis_Travessia

El Diumenge 24 d'octubre es disputà la 51ª Travessia a L'Albufera de Silla en piragua, una de les proves amb més tradició del piragüisme valencià i en la qual participaren uns 300 palistes de més de 20 clubs de piragüisme de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya.

D'una banda les categories Infantil, Aleví, Benjamí i Prebenjamí que disputaren la prova al canal amb una distància de 2.000 i 1.000 metres, i d'altra banda la resta de categories van disputar la prova en el llac de L'Albufera en un circuit de 10 quilòmetres des de la desembocadura del canal del Port de Silla, passant per la Mata de L'Antina, la Mata de la Maseguerota i tornaren a meta en el mateix Port de Silla.

Cada club de piragüisme té la seva prova especial, aquesta prova que permet mostrar tot el potencial dels seus palistes i del seu camp de regates, podríem parlar del Descens Internacional del Sella, el Descens del Sil, el Descens del Pisuerga, la Marató d'Antella, la prova de Ríos d'Aranjuez, el Descens Ibèric, el Descens Internacional del Cinca i tantes altres proves com a clubs de piragüisme hi ha a Espanya i que sobreviuen amb l'esforç del seu poble.

Palejar en l'Albufera de Silla és tot un desafiament pel qual no estan preparats tots els piragüistes, la duresa de les seues aigües i les característiques físiques del llac fan que palejar es convertisca en un repte.

Les diferències de profunditat del llac, els seus canals, l'elevada densitat de les aigües, la variable vegetació aquàtica, la seva fauna, el seu particular règim de vents i ones, les mates flotants, i el fet de compartir el llac amb pescadors, caçadors, ecologistes, ornitòlegs, el cultiu de l'arròs i les embarcacions tradicionals de Vela Llatina, confereixen al fet de palejar, siga en caiac o en canoa, unes característiques peculiars a la pràctica d'aquest esport, tot un privilegi per als sentits.

Un any més el Club Piragüisme Silla s'ha proclamat vencedor de la seva prova regna amb 428 punts seguit del Club Piragüisme Conca amb 183 punts i el Club Escola de Piragüisme Aranjuez en tercer lloc amb 178 punts, dos clubs que van acudir a la cita amb un batalló de palistes amb una alta qualificació tècnica.


Al mateix temps el Club Piragüisme Silla va copar el medaller
 amb un total de 30 medalles, 11 d'Or, 12 de Plata i 7 de Bronze, tot un assoliment dels seus palistes que saben estar entre els millors esportistes de la Comunitat Valenciana com posa de manifest que sigui el club de la Comunitat Valenciana amb més esportistes catalogats com a “esportistes d'elit” per la Generalitat Valenciana.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167