Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Esports > Actualitat > DOBLE VICTÒRIA DEL CLUB PIRAGÜISME SILLA A LA CIUTAT DE CULLERA
DOBLE VICTÒRIA DEL CLUB PIRAGÜISME SILLA A LA CIUTAT DE CULLERA
10/02/2015
DOBLE VICTÒRIA DEL CLUB PIRAGÜISME SILLA A LA CIUTAT DE CULLERA
Una doble victòria que reflexa el millor moment dels seus piragüistes en totes les seues categories, tant en canoa com en caiac
OLIMPICO JUAN MARÍ JUEZ SALVADOR FONTANA Y DIPUTADO ERNESTO SANJUAN
PODIUM DE LOS SENIORS
Entrada en meta
foto compitiendo
LOS PEQUES TRIUNFADORES EN CULLERA

En la 2a prova de la XVI Lliga de Piragüisme d'Aigües Tranquil·les 2015 de la Comunitat Valenciana, celebrada aquest diumenge 8 de febrer, el Club Piragüisme Silla s'ha proclamat doble campió per Clubs en la Classificació General Absoluta i en la Classificació General Veterans. Una doble victòria que reflexa el millor moment dels seus piragüistes en totes les seues categories, tant en canoa com en caiac.

 

En la Classificació General Veterans el Club Piragüisme Silla va obtindre 201 punts arrabassant el primer lloc als veterans del AD Scooter Algemesí, que partien com a favorit i que va obtindre el 2n lloc amb 175 punts, seguit del Club Piragüisme Cullera amb 157 punts.

 

En la Classificació General Absoluta, el segon lloc va ser per al Club Regates Borriana amb 438 punts, enfront dels 812 punts del Club Piragüisme Silla que gràcies a l'esforç i participació dels seus palistes quasi duplica els punts del 2n classificat. El tercer lloc ha sigut per al Club Piragüisme Cullera amfitrió de la prova amb 422 punts.

 

El lliurament dels premis va estar a càrrec del diputat de Turisme i alcalde de Cullera Ernesto Sanjuan i del Piragüista Olímpic Juan Marí, en l'Olimpíada de Mèxic 1968. La prova va estar arbitrada pel jutge àrbitre internacional Salvador Fontana.

 

La regata es va iniciar amb baixes temperatures,  amb una mínima brisa, sense núvols i un sol radiant que va anar escalfant les grades del Club Piragüisme Cullera, la qual cosa va permetre als palistes i al nombrós públic assistent gaudir de la regata, tot això complimentat per l'excel·lent organització del Club Piragüisme Cullera.

 

En el medaller de la prova, el Club Piragüisme Silla va tornar a batre un altre rècord, obtenint 30 medalles, de les quals 12 són d'or, 12 de plata i 6 de bronze, seguit en el medaller pel Club Piragüisme Cullera amb 13 medalles, 6 d'or, 5 de plata i 2 de bronze.

 

En la distància reina d’avui, 5.000 metres, els 4 millors temps absoluts van correspondre a piragüistes del Club Piragüisme Silla, tornant a imposar-se amb soltesa NELSON PASCUAL MARTI, sènior K-1, amb un temps de 0:22:46 seguit de PEDRO NARBONA ROMERO, sènior k-1, amb un temps de 0:22:48. Ambdós seguits dels juvenils en k-1 OSCAR RYFA amb un temps de 0:23:01:833 i RAIMON GASTALDO ARIZA amb 0:23:01:847, seguits tots ells de CARLOS MORENO BAIXAULI del AD SCOOTER CLUB ALGEMESÍ, sènior K1 amb 0:23:22 amb el 5t millor temps.

 

Tots aquests resultats són fruit d'anys de treball de l'Escola de Piragüistes del Club Piragüisme Silla el principal objectiu del qual és fomentar un estil de vida basat en la pràctica esportiva del piragüisme, tant de recreació com de competició, assentant les bases per a crear una pedrera de piragüistes per a la competició. Un estil de vida saludable, respectuós amb el medi ambient i centrat en els valors esportius per a formar persones i piragüistes.

 

Totes les seues activitats tenen lloc, de manera sostenible, en el parc natural de l'Albufera declarat Parc Natural el 1986, qualificat com “Aiguamoll d'importància Internacional”. Engloba els municipis de València, Alfalfar, Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.

 

Per la situació geogràfica de Silla en el llac de l'Albufera, la seua tradició pesquera, les seues embarcacions tradicionals, la Vela Llatina, el cultiu de l'arròs i la xarxa de motors, la pràctica del piragüisme té un gran arrelament en la població de Silla que ha viscut i crescut de cara al llac de l'Albufera, sent un medi que li resulta familiar. El piragüisme no es practica per casualitat, ni per moda, es practica com a resultat d'una herència històrica de la població de Silla. Aquests antecedents han possibilitat que es creuen unes instal·lacions per a la pràctica del piragüisme al Port de Silla, comptant amb personal tècnic qualificat en la formació esportiva del piragüisme, tant de recreació com de competició.

 

En els últims anys, l'Escola del Club Piragüisme Silla ha realitzat especial insistència a sensibilitzar els seus alumnes vinguts de tota la Comunitat Valenciana, en l'atenció i protecció del medi ambient, i en valors esportius, destacant entre ells el joc inclusiu, el joc net i la igualtat entre homes i dones. En els dos últims anys la promoció del piragüisme entre la població femenina ha provocat un augment del nombre de dones piragüistes i per consegüent els seus èxits esportius fins al punt d'obligar a ampliar els vestuaris i lavabos femenins enguany 2015 abans d'abordar el seu 50 aniversari l'Any Olímpic 2016.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167