Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Esports > Actualitat > LA VELA LLATINA PROTAGONISTA DEL SOPAR COMARCAL DE L'HORTA SUD
LA VELA LLATINA PROTAGONISTA DEL SOPAR COMARCAL DE L'HORTA SUD
22/05/2012
LA VELA LLATINA PROTAGONISTA DEL SOPAR COMARCAL DE L'HORTA SUD
Premi Quico Moret de la Concòrdia a la vela llatina de Silla, Catarroja i dels Pescadors
Serafín Simeón , Batieste granero, Alfonso Benaches
Vela latina Silla
alcaldes de l'horta Picaña, Massanassa, Picasent, Silla, Alaquas.
Antonio Esteban
Antonio Esteban presidente asociación pescadores catarroja, presidente IDECO
Batiste Granero
Batiste Granero , presidente vela latina silla, presidente IDECO
José Segarra, Alfonso Benaches, Serafín Simeón
paco escriva
pacp escriva, presidente asociación vela latina catarroja, presidente IDECO
premiados quico moret, autor del libro, presidente y vicepresidente IDECO

El tradicional sopar comarcal de l’Horta Sud organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals  (Ideco) de Horta Sud, on la cultura de la comarca té un especial protagonisme, va tindre lloc el passat 18 de maig a Catarroja. Un sopar que va comptar amb la presència de Serafín Simeón, alcalde de Silla, i Alfonso Benaches, regidor de Cultura, que van gaudir d’aquest acte junt amb altres alcaldes, regidors,  representants de la societat civil a més dels dirigents de les principals associacions de la vella llatina  de l’Albufera.

La gala, presentada per l’escriptor Alfredo Ramos, es va celebrar a la Societat Musical de Catarroja. Lloc que, sens dubte, aquesta nit va ser testimoni del reconeixement a la vela llatina de l’albufera com a part del reconeixement al patrimoni i cultura de la comarca.

Josep Segarra, director del Parc Natural de l’Albudera, va ressaltar la importància de la vela llatina i va destacar el treball altruista de les associacions i l’esforç que fan perquè aquesta forma de navegació tan antiga perdure amb el pas del temps.

De fet, tres associacions, que mantenen viva aquesta tradició,  varen ser guardonades amb el Premi Quico Moret de la Concòrdia 2012. Es tracta de  les associacions de Silla, Catarroja i dels pescadors. Per altra banda, el president d’Ideco, Francesc Martínez, va destacar la sostenibilitat d’aquesta forma de navegació en un entorn tan valuós com és l’Albufera i el treball d’aquests col·lectius per mantindre viva aquesta joia natural.  

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167