Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Esports > Actualitat > EL CLUB ESCACS SILLA CAMPIÓ AUTONÒMIC !
EL CLUB ESCACS SILLA CAMPIÓ AUTONÒMIC !
02/04/2012
EL CLUB ESCACS SILLA CAMPIÓ AUTONÒMIC !
El Club d'Escacs de Silla ha hagut d'esperar 50 anys per a aconseguir el títol més apreciat pels escaquistes de la Comunitat Valenciana.
IMG_2041
IMG_2029

El Club d'Escacs de Silla ha hagut d'esperar 50 anys per a aconseguir el títol més apreciat pels escaquistes de la Comunitat Valenciana. És un títol que es va guanyar imposant-se als millors equips de les tres províncies de València.

El dissabte, els 8 gladiadors del Club i prop de 20 companys del club, omplien la sala de joc del Mislata. La sala es va quedar xicoteta davant de la marea sillera. El nombre d'espectadors de Silla superava en més del doble els de Mislata.

A les 17.08 h, l'àrbitre posava la trobada en marxa, els nervis i les pulsacions pujaven entre els presents; alguna gran cosa s'intuïa que passaria. Prompte va arribar el primer esglai, Daniel Navarro, el nostre primer tauler, en un error perdia la partida i el Mislata es posava per davant. Però, de seguida, els nostres millors taulers posaven sobre les cordes els rivals i va arribar la remuntada. Un impressionant Antonio Clement destrossava la defensa rival i posava l'empat en el marcador. Als pocs minuts l’anglés James Plaskett, resident a Cartagena des de fa anys, i que va vindre a tirar una mà a l'equip, s'imposava amb molta facilitat i es va posar davant en el marcador. No va tardar a arribar l'1 a 3, el Serbi Slobodan, establit més de 20 anys a València, guanyava al mestre Pavia.

Eren les 20.00 h i quedaven 4 partides.  Només guanyant una o dos empats seríem campions. Però la trobada faltava rematar-la i va costar molt aconseguir-ho. A Antonio Granero, regidor del PP d'Ibi i diverses vegades campió autonòmic, va ser impossible passar i es van firmar taules. El marcador 1,5 a 3,5 a  favor del Silla  i amb tres partides en joc, prop de les 21.00h, Jordán demana taules que són rebutjades pel contrari, ja que perdrien el títol. Al Mislata només li valia guanyar les 3 partides.

Jordán amb el pes de l'equip a les seues esquenes va realitzar una de les millors partides que s’han presenciat mai i es va imposar de forma magistral. Al crit de «campions, campions» eixim als carrers de Mislata, abraçades, xocs de mans, somriures, felicitat entre tots els presents... La marea blava del Silla estava de celebració. Cares llargues dels rivals. El títol era nostre. Per fi som campions. Les dues partides restants no van tindre molta història i les vam perdre. El 3,5 a 4,5 era suficient.

Arribem a Silla sobre les 22.00 h, on ens esperaven més companys del Club, pares d'alumnes, alumnes, jugadors de la resta d'equips... Tots contents, tots amb ganes de celebrar el títol. Una llarga taula al bar triat per a l'ocasió ens esperava per a sopar, gran harmonia i un brindis final, destacant el títol aconseguit i l'èxit de l'equip de l'Escola Municipal d'Escacs. Va finalitzar el sopar a altes hores de la matinada i una cosa passava pel cap d'alguns: i ara que podem guanyar, perquè si clar està que si som els millors a la Comunitat Valenciana, haurem d'anar a per totes al campionat d'Espanya. Enguany és a Sevilla, així que fins a terres andaluses portarem la marea blava per a tornar a fer història d'un club que és gran per la magnífica família que el forma. Visca el Silla!

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167