Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Esports > Actualitat > Premi Quico Moret 2012 a la vela llatina de l'Albufera
Premi Quico Moret 2012 a la vela llatina de l'Albufera
02/03/2012
Premi Quico Moret 2012 a la vela llatina de l'Albufera
El guardó es donarà a l'Associació de Vela Llatina de Silla, l'Associació de Vela Llatina de Catarroja i l'Associació de Vela Llatina els Pescadors

L'Institut d'Estudis Comarcals (Ideco) de l'Horta Sud ha atorgat el Premi Quico Moret 2012 a la vela llatina de l'Albufera. El guardó es donarà a l'Associació de Vela Llatina de Silla, l'Associació de Vela Llatina de Catarroja i l'Associació de Vela Llatina els Pescadors, també de Catarroja, els tres col·lectius de la comarca que mantenen viva la tradició de la navegació en vela triangular.

La vela llatina és un dels exponents més singulars del patrimoni històric i cultural del Parc Natural de l'Albufera. La navegació amb vela triangular és molt antiga. El seu secret és el domini del vent, ja que la vela llatina destaca pel seu magnífic rendiment per a navegar inclús amb vents contraris. A l'Albufera, aquesta forma antiga de navegació ja estava estesa quan el rei Martí I l'Humà atorgà l'any 1404 el privilegi de pescar en el llac a les comunitats de pescadors. Hui encara perviuen les comunitats de pescadors de Silla, Catarroja i el Palmar, que han mantingut viva fins els nostres dies la vela llatina a l'Albufera.

Durant segles les barques amb vela llatina han format part del paisatge de l'Albufera. S'utilitzaven sobretot per a pescar, caçar i transportar arròs, mercaderies i terra per aterrar els tancats. Però la introducció del motor de combustió en l'Albufera a partir de 1950 va marcar la decadència de la vela llatina, fins al punt que va experimentar un fort abandonament.

CALENDARI ANUAL DE PROVES:

 
 24 de març
21 d'abril
12 de maig
16 de juny
21 de juliol
1 de setembre

TOTES LES EXHIBICIONS A LE S 12 HORES DES DE LA MATA DEL REI

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167