Patrimonio arquitectónico
Torre Musulmana

Torre Musulmana

Torre àrab s. XII La primera missió de la torre, en combinació amb la resta dels bastions de l'Horta, era la defensa de la capital. A més de donar refugi a la població i a l'alqueria del voltant, s'hi guardaven les joies i objectes de valor. La troben descrita al Llibre del Fets durant la conquesta cristiana de 1238, estan reforçada amb una muralla perimetral conseqüència de les guerres de Castella. Sempre ha fet funcions de presó i graner comunal.
ESGLÉSIA DE NOSTRA SRA. DELS ÀNGELS

ESGLÉSIA DE NOSTRA SRA. DELS ÀNGELS

s. XVIII Comença la seua construcció el 1750, dins del moviment neoclàssic i sota els auspicis de l'Ordre de Montesa. S'acaba el 1851. En la decoració intervingueren figures de gran renom, atribuint-se la talla de la Mare de Déu a José Cotanda. Va ser edificada al solar de l'antiga casa abadia, junt a l'església mitgeval anomenada "la vella", convivint totes dues durant dos dècades.
ANTIGA CASA CORREUS

ANTIGA CASA CORREUS

s. XVIII Una de les poques construccions neoclàssiques que ens ocupen. La simetria de la façana, l'ordre i la proporció dels buits, l'ús de la pedra en motllures, les baranes dels balcons, ràfec de coberta, tenen un gran valor com a exemple únic d'edifici neoclàssic. Es tracta d'una de les poques construccions de l'época que es conserven. La seua importància ve donada per ser la residència d'un arrendatari que representava al Comendador de l'Ordre de Montesa.
Antic Col·legi SAGRADA FAMILIA

Antic Col·legi SAGRADA FAMILIA

Es tracta d'un antic palau que conserva la volumetria i façana primitiva, amb una ornamentació senzilla. Fou manat edificar al sequer de les antigues almàsseres comunals per D. Francisco Niederleytner Zamora, propietari de l'empresa "Abonos El Toro" com a residència familiar. Al 1918 fou permutat i entrà en funcionament el Col·legi-Asil de les Monges de Sant Vicent de Paül, funcionant finalment com una escola de xiques.
CASA DE LA FONT DE LA BÀSCULA

CASA DE LA FONT DE LA BÀSCULA

Principis s. XX Feta per un notari, amb voluntat de construir un "palauet" Es tracta d'una típica casa modernista burgesa, amb decoració molt profusa i ostentosa: mascarons mitològics, decoració vegetal, garlandes, etc. Cal destacar els estucs i les formes híbrides de la barana superior. Al coronament de la barana apareixen dos atlants. Al mirador apareix una decoració de garlandes, típica del modernisme. Baix de les finestres, abunden els motius decoratius on apareixen banyes d'abundància. Ambdós costats de l'entrada apareixen caps mitològics i a la façana del c/Port cal destacar els distints mascarons decoratius.
Pág. 1 de 3    Ver todos
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167