Programa 2018
cartell 2
abelard
BRIGADISTA
alberola
poesia 2
porrot civic porrot esportiu porrot cultural porrot ciutat de silla porrot lletres valencianes   

 

29a. Setmana  de les Lletres Valencianes

del 20 al 25 de novembre 2018


Dimarts 20 PRESENTACIÓ LLIBRE d’Abelard Saragossà "El valencianisme lingüístic". Un llibre per dialogar sobre quin model lingüístic convé més a la recuperació del poble valencià" a les 20:00 hores, a el Carmen Valero.
Abelard Saraossa és filòleg, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. El 8 d’abril de 2016 va ser elegit acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes de Silla.


Dimecres 21, a les 20:00 hores, a el Carmen Valero PRESENTACIÓ LLIBRE 2a Edició SILLA EN LA MEMÒRIA HISTÒRICA de Josep Antich i PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL L’Últim brigadista de Marina Fuertes, Carles Sànchez i Josep Aguado.
Després de la projecció podrem escoltar i debatre amb els autors del documental i amb el cronista de Silla Josep Antich.


Dijous 22, a les 20:00 hores, a el Carmen Valero PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA M’esperaràs? de Carles Alberola. (Porrot d’Honor de les LLetres Valencianes - 2003).
Dos amics queden per sopar. Rubén, l’amfitrió, professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat. Jaume, ric, triomfador i un seductor empedreït, a qui acompanyen la dona i la germana d’aquesta. Entre plat i plat, se succeeixen els girs i els embolics entre tots quatre: amors creuats, infidelitats no confessades...
Després de la projecció podrem escoltar i debatre amb el director, Carles Alberola, i el productor, Toni Benavent, sobre la pel·lícula i sobre “Teatre i Cinema”.


Divendres 23, a les 20:00 hores, a el Carmen Valero, acte d’atorgament del I Porrot Jove de Narrativa. L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística i Educació, convoca el I Porrot Jove de Narrativa per promoure l’ús literari del valencià dins de l’àmbit escolar del municipi de Silla, el qual se subdivideix en tres categories: Primària, Secundària i Batxillerat. A aquest concurs ha participat l’alumnat de 6é de primària, 4t de l’ESO i 2n de batxillerat, és a dir, l’alumnat que cursa l’últim any de cada cicle. 


Divendres 23, a les 20:15 hores, a el Carmen Valero, acte d’atorgament dels Porrot d’Honor 2018.

Porrot d’Honor a l’activitat esportiva: Paco López.
Porrot d’Honor a l’activitat  cívica: C. P. Verge de Desemparats.
Porrot d’Honor a l’activitat  cultural:  AC Amics de la Poesia.
Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes: Jaume Pérez Montaner.


Diumenge 25, a les 18:30 hores, a el Carmen Valero, RECITAL POÈTIC de l’A. C. Amics de la Poesia.

LLIURAMENT CONCURS X POE-SILLA de poesia en valencià a Laura Cabedo Cabo (Torrent) i en castellà a José Manuel Sáiz Rodríguez (Abezia - Álava), dotat amb 150 € per modalitat i patrocinat per l’Ajuntament de Silla.
Porrots d'Honor

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167