Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Participacio > Actualitat > El Gallet, la nova moneda social de Silla, es presenta als instituts del poble
El Gallet, la nova moneda social de Silla, es presenta als instituts del poble
22/11/2018
El Gallet, la nova moneda social de Silla, es presenta als instituts del poble
El regidor Salva Mestre explica a l'alumnat de Silla la filosofia i el funcionament de la nova xarxa social del bé comú
xerrada El Gallet
xerrada El Gallet
xerrada El Gallet

Al llarg d'aquesta setmana, la regidoria de Transparència, Comunitat i Participació ha desenvolupat una roda de visites als IES de Silla, per tal de donar a conéixer El Gallet, la nova moneda social de Silla, a l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO, Batxillerat i cicles formatius. I és que els majors de 14 anys també podran registrar-se en la web elgallet.es.


A les xerrades, realitzades en horari de tutoria, no sols s'explica el funcionament de la plataforma sinó que també es raona sobre la filosofia i els valors socials i del bé comú en els quals s'emmarca El Gallet segons un model d'economia solidària que reforça la cohesió comunitària. El Gallet és un crèdit comunitari, no bancari, que respon a una motivació social per a la solidaritat en compte d'una motivació privada per al lucre. Amb les monedes virtuals d'El Gallet, el veïnat pot satisfer mútuament necessitats recuperant d'aquesta manera la cooperació veïnal que ha caracteritzat tradicionalment la convivència en comunitat de les persones.


En paraules del regidor, "la comprensió del projecte que demostren les i els alumnes és generalment molt bona, fins i tot de vegades sorprenentment lúcida, i per això comptem amb la seua participació activa en la xarxa d'intercanvi".


El Gallet entrarà en funcionament dilluns 26, moment a partir del qual tot el veïnat del poble podrà registrar-se i començar a realitzar intercanvis mitjançant la nova moneda social.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167