Actualitat
Portada > Serveis Municipals > Salud pública > Actualitat > Comença la campanya "Educació postural per a la prevenció de les lesions d'esquena entre escolars" pels col•legis de Silla
Comença la campanya "Educació postural per a la prevenció de les lesions d'esquena entre escolars" pels col•legis de Silla
10/04/2017
Comença la campanya "Educació postural per a la prevenció de les lesions d'esquena entre escolars" pels col•legis de Silla
Una iniciativa de salut pùblica entre l'Ajuntament de Silla i el Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana
DSC_0876
DSC_0888
DSC_0892
DSC_0901
DSC_0847
DSC_0851
DSC_0855

La passada setmana es va iniciar als col·legis de Silla la campanya “Educació postural per a la prevenció de les lesions d’esquena entre escolars”, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV).

El primer taller educatiu va ser al CEIP El Patí i al CEIP Lluís Vives la setmana passada, on es va realitzar la presentació oficial de la campanya amb la presència del degà de l’ICOFCV, Josep Benítez; l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, i la regidora de Benestar Social i Salut Pública, Trinidad Martínez. La iniciativa es realitzarà en tots els centres educatius de Silla i té per objecte arribar als alumnes d’entre 8 i 9 anys, al professorat i a les famílies. El programa també es farà durant el curs escolar a centres educatius d’Alacant, Castelló i València.

Zaragozá ha destacat la satisfacció que suposa que “aquest projecte d’ergonomia i salut haja arrancat a Silla perquè nosaltres apostem per la prevenció i la millora de la qualitat de vida dels nostres xiquets i xiquetes, que són el nostre futur. De fet, Silla és una població pionera en aquesta àrea ja que pertanyem a la xarxa nacional de ciutats saludables des de 1989 i serà també ací a Silla on reactivarem el pròxim octubre la xarxa saludable de pobles de la Comunitat Valenciana”.

L’objectiu d’aquest projecte és el de corregir els mals hàbits posturals i evitar les lesions d’esquena entre els escolars. El Col·legi de Fisioterapeutes apunta que els mals hàbits posturals han augmentat i un 40% dels menors d’11 anys pateixen patologies d’esquena. Per això, és necessari intervenir amb actuacions de caràcter preventiu i ensenyar als alumnes quines són les postures correctes.


Durant els tallers didàctics, els xiquets i les xiquetes han conegut de la mà d’un fisioterapeuta els riscos d’adoptar els mals hàbits posturals així com les principals causes del dolor d’esquena. Entre altres coses, aprenen a com han de portar la motxilla, tant les d’ases com les de rodes, com s’han de seure a classe, com han d’organitzar la motxilla per a no fer mal l’esquena i quina és la millor postura per a dormir. 
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167