Noticias
Portada > Actualidad > Noticias > Tallers de democràcia local amb col·lectius de joves i dones de Silla
Tallers de democràcia local amb col·lectius de joves i dones de Silla
26/11/2020
Tallers de democràcia local amb col·lectius de joves i dones de Silla
Aquesta iniciativa naix amb l'objectiu d'intercanviar idees entre diferents col·lectius i crear un espai de trobada per debatre i germinar nous projectes.
SAVE_20201126_115959
SAVE_20201126_120009
Screenshot 2020-11-13 at 19.25.43
Screenshot 2020-11-14 at 12.33.39
Screenshot 2020-11-24 at 18.10.47prin

Durant el mes de novembre l’Ajuntament de Silla, amb el suport de l’equip de Joventut i amb el recolçament de una subvenció de la Diputació de València, va organitzar tallers per fomentar la participació en el municipi, l’intercanvi d’idees entre diferents col·lectius i crear un espai de trobada per debatre i germinar nous projectes.

Tres tipus de tallers amb un total de 12 sessions, en els quals participaren grups de joves de l’associació Creixent de Silla, un col·lectiu de dones d’ètnia gitana i joves que tenen vinculació amb l’Espai Jove de Silla com són Connecta Jove, Creant Futur i JOOP.

Començàrem amb els tallers “Smile Urbo” un joc de simulació, de rol interactiu en què les persones que juguen assumeixen el rol d’un personatge i han de prendre decisions per millorar l’estat crític d’un poble imaginari. Així, els i les participants es formen en habilitats de comunicació, resolució de conflictes, gestió de temps i negociació.

També es van realitzar tallers sobre tot allò que envolta la democràcia local i com participar des de diferents plataformes depenent d’allò que vulgues aconseguir.

I, finalment, el 24 de novembre, realitzàrem un debat participatiu sobre la realitat de Silla. Va tindre una modalitat atípica i creativa, presencial i en línia, ja que volien participar més d’una vintena de joves però la situació generada per la covid tan sols ens deixava reunir presencialment en un mateix lloc 6 persones, així que ens van dividir en grups i de forma presencial ens vam reunir en diferents locals municipals com l’Espai Jove i Connecta Molí. El punt d’unió de tots els grups era la modalitat en línia.

En el debat participaren tots els col·lectius anomenats. Els i les participants posaven en pràctica allò que havien aprés en els anteriors tallers, debatent i intercanviant idees sobre oci, cultura, educació, temes socials, urbanisme i sanitat del poble i concloent en moltes propostes.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167