Noticias
Portada > Actualidad > Noticias > La Biblioteca Pública Municipal portarà el nom de Xelo Carbonell Company
La Biblioteca Pública Municipal portarà el nom de Xelo Carbonell Company
27/11/2019
La Biblioteca Pública Municipal portarà el nom de Xelo Carbonell Company
Ahir es va aprovar al Ple Municipal el canvi de nom de la Biblioteca Pública Municipal que a partir d'ara s'anomenarà Biblioteca Xelo Carbonell Company.
23847470_1467147236674098_4326285166361719028_o
foto_xelo_carbonell
Ahir es va aprovar al Ple de l'Ajuntament de Silla, la proposta perquè la Biblioteca Pública porte el nom de Xelo Carbonell Company amb els vots a favor del PSOE, Compromís i PP i el vot en contra d'EU.


Xelo Carbonell fou la bibliotecària de Silla des de l'any 1976 i un referent pel seu activisme cultural. Va formar part de la taula rodona sobre Literatura Infantil en la Comunitat del I Saló del Llibre valencià (1993), i el mateix any va ser responsable del curs de Catalogació i Classificació per a Biblioteques de menys de 10000 habitants. Va ser secretària de l'Associació de Bibliotecaris Valencians i impulsora del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana. També va ser impulsora, al costat de Ramon Guillem, del Premi Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil, i per descomptat de la Setmana de les Lletres Valencianes de Silla.


Per a la família de la bibliotecària, impulsora de la proposta «és un acte de justícia, que la biblioteca, que ella tant va estimar i a la qual va dedicar tots els seus esforços per a la seva dignificació porte el seu nom, perquè quede sempre en la memòria col·lectiva com a ànima activa de la nostra biblioteca, com a exemple de dedicació, compromís i perseverança al servei del seu poble».


Per altra banda, l'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha destacat que «Creiem que està més que justificat que la Biblioteca porte el nom d'una persona que ha dedicat el seu treball a posicionar a Silla com a referent cultural»
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167